Tulkaa kaikki -liikkeen joulukirje 4/19

Avaa yleiskirje omassa välilehdessään

Rakkaat Tulkaa kaikki -ystävät,

aivan pian meitä kutsutaan viettämään Vapahtajamme Jeesuksen syntymäjuhlaa. Voimme yhtyä adventin viimeisen viikon rukoukseen:
”Anna joulun ilon täyttää meidät. Anna sen puhdistaa meidät kuin väkevä virta. Anna rauhasi varjella sydämemme ja ajatuksemme, niin ettei mikään voi erottaa meitä rakkaudestasi, jonka ilmoitit Pojassasi Jeesuksessa Kristuksessa.” (Rukoileva kirkko, s. 262) 

Lämmin kiitos kaikille Tulkaa kaikki -toimijoille kuluneesta vuodesta, työstänne kutsuvan kirkon hyväksi. Erityinen kiitos kirkolliskokouksessa ja hiippakuntavaltuustoissa uurastaneille, joiden kausi päättyy keväällä. Ollaan kiitollisia toisistamme ja muistetaan toisiamme ja kaikkia kirkkomme toimijoita rukouksessa!

Muutamia asioita vielä ennen kuin joulu tulee:

Valoa talveen: kynttilävartio kirkkojen porteilla

Kirkkojen porteilla eri puolilla maata järjestetään hiljaisia kynttilävartioita tiistaina, 4.2. klo 18-18.30 tasa-arvoisen kirkollisen vihkimisen puolesta. Voisiko Sinunkin kirkkosi portilla olla kynttilävartio? Kootkaa porukka tai menkää kaksin tai yksin kotikirkon portille kynttilän, lyhdyn tai muun valonlähteen sekä pienen kyltin ”Kirkon ovet auki kaikille pareille” kanssa ja ottakaa kuva, jota voi jakaa somessa iskulauseella: ”Kirkon ovet auki kaikille pareille”. Yksinkertaisen kyltin voi tulostaa täältä tai tehdä omalla tyylillään. Jos seurakunnassasi on jo tehty päätös tilojen antamisesta kaikkien parien vihkimiseen, kyltissä voi lukea vaikkapa näin: ”Kiitos, että tämän kirkon ovet ovat auki kaikille pareille”.

Halukkaat voivat koordinoida vartioita Facebookissa Tulkaa kaikki -sivuilla tai oman valitsijayhdistyksen sivuilla. Jos olette menossa vartioon, vinkatkaa asiasta paikalliselle lehdelle!

Ehdokastiedot vaaligalleriaan

Kirkon tiedotuskeskus tekee helmikuussa pidettävien kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaalien ehdokkaista vaaligallerian, joka avataan tammikuussa. Valitsijayhdistysten asiamiehet/ehdokkaat syöttävät ehdokastiedot palveluun 30.12. mennessä. On tärkeää, että kaikista uudistusmielisistä ehdokkaista/listoista tulee esittelyt galleriaan.

Sivuillamme mainostettavat ehdokkaat

Tulkaa kaikki -liike suosittelee, että kussakin hiippakunnassa äänestettäisiin hiippakunnan uudistusmielisellä listalla olevia ehdokkaita. Uudistusmielisten listojen tiedot ovat vaalisivuillamme. Muillakin listoilla saattaa olla Tk-ihmisiä. Myös he voivat lähettää tietonsa sivuillemme lomakkeella.

Varmistetaan äänioikeuden käyttäminen

Aiemmissa vaaleissa on valitettavasti käynyt niin, että kaikki uudistusmieliset äänioikeutetut eivät ole käyttäneet äänioikeuttaan. Maallikkovaalissa äänioikeus on melko suurella määrällä varaedustajiakin, ja varsinkin heidän kohdallaan äänioikeus on turhan usein unohtunut. Luottamushenkilöt: varmistakaa, että äänioikeutetut varaedustajat äänestävät. Myös melkoinen osa papistosta on nukkunut vaaleissa. Papit: rohkaiskaa pappistovereita äänestämään.

Kotimaa 24:n Tulkaa kaikki -blogi

Ehdokkaat ovat tervetulleita esittäytymään äänestäjille kirjoittamalla Kotimaa 24:n Tulkaa kaikki -blogiin. Lähettäkää kirjoituksia osoitteeseen vesa.hirvonen@uef.fi.

Vaali-ideoita

Yksi parhaita vaalimainostamisen keinoja ovat vaalipaneelit. Kehottakaapa seurakunnan tai yhtymän viestintää järjestämään listojen yhteinen vaalipaneeli! Muita vaalivinkkejä löydät täältä!

Vaalivalvojaiset Helsingissä

Vaalivalvojaiset on suunniteltu pidettäväksi Helsingissä ke 12.2. klo 17 – n.21 Ravintola Vltavan Havel-kabinetissa (Elielinaukio 2, rautatieaseman kupeessa). Varmista päivä, aika ja paikka kotisivuiltamme. Perinteiseen tapaan valvojaiset ovat avoimet eri listojen edustajille. Lämpimästi tervetuloa.

Liikkeen ohjelman allekirjoittaminen ja tukiyhdistyksen jäsenyys

Kutsumme edelleen ihmisiä allekirjoittamaan ohjelmamme ja näin tulemaan mukaan toimintaamme. Jos haluat tukea liikettä taloudellisesti, voit liittyä tukiyhdistyksemme jäseneksi.