Tulkaa kaikki -liikkeen kevätkirje 2021

Tervehdys Tulkaa kaikki -väki!

Kevät lähestyy toiveikkaana ja mekin voimme edistää iloista toimintaamme ihan kohta varmaan jo lähikohtaamisissa. Nyt on kuitenkin vielä hetki maltettava räplätä päätteitä ja puhelimia ja kohdata toisiamme virtuaalisesti.

Teematapaaminen

Tervetuloa kevään teematapaamiseen lauantaina 24.4. klo 13-15 (jonka jälkeen klo 15.30 pidetään Tulkaa kaikki -liikkeen tuki ry:n vuosikokous). Toteutus etänä.

Teematapaamisessa käydään läpi kirkon hallintorakennetta teemalla “Millaiseen tulevaisuuteen kirkolla on varaa”. Alustajana on kirkolliskokouksen talousvaliokunnan puheenjohtaja Tapio Tähtinen. Kommenttipuheenvuorot on pyydetty kolmelta kirkolliskokousedustajalta Katri Korolaiselta, Hanna Mithikulta ja Minni Kuismalta sekä Helsingin tuomiokapitulin hiippakuntadekaanilta Reijo Liimataiselta.

Toisena aiheena on tarkoitus kurkistaa Norjan kirkon vaaleihin, siellä uudistusmieliset voittivat. Kysymme, miten he sen tekivät. Asiasta kertoo Max Mannola ja kommentoi Mari Lamminen.

Teematapaamisen loppuyhteenvedon tekee Signe Jauhiainen.

Linkki:

https://us02web.zoom.us/j/88208251320?pwd=UFRRRG1IZllMY1dBNnQ0bG4vYmFHQT09

Meeting ID: 882 0825 1320

Passcode: jkL9nP

Tulkaa kaikki -liikkeen tuki ry:n vuosikokous

Tulkaa kaikki -liikkeen tukiyhdistyksen vuosikokous järjestetään kevään teematapaamisen jälkeen 24.4. klo 15.30. Kokouskutsu esityslistoineen ja liitteineen lähetetään yhdistyksen jäsenille sähköpostitse viikkoa ennen kokousta.

Jos liityt yhdistyksen jäseneksi 15.4. mennessä, voit osallistua yhdistyksen vuosikokoukseen. Jäseneksi voi liittyä tämän linkin kautta: https://tulkaakaikki.net/tukiyhdistys/

Tule alueelliseksi yhdyshenkilöksi tai hiippakunnan vaalikoordinaattoriksi!

Seurakuntavaalit syksyllä 2022 tulevat olemaan liikkeen menestyneimmät tähän mennessä! Etsimme nyt alueellisia yhdyshenkilöitä ja hiippakuntakohtaisia vaalikoordinaattoreita luomaan yhteyksiä seurakuntiin liikkeemme tavoitteita ajavien valitsijayhdistysten (eli ehdokaslistojen) perustamiseksi ja koordinoimaan valitsijayhdistysten yhteistä kampanjointia (tarkemmat kuvaukset tehtävistä tämän viestin lopussa). Tavoitteena on kasvattaa valtakunnallisesti Tulkaa kaikki -liikkeen tavoitteisiin sitoutuneiden ehdokaslistojen ja vaaleissa läpimenneiden luottamushenkilöiden määrää. Tavoitteena on yhdenvertainen, avoin ja oikeudenmukainen kirkko!

Toimintaryhmä kouluttaa alueelliset yhdyshenkilöt ja hiippakuntien vaalikoordinaattorit tehtäviinsä ensi syksynä. Alkuvuoteen 2022 asti molemmat tehtävät keskittyvät valitsijayhdistysten perustamiseen, minkä jälkeen painopiste siirtyy kampanjoinnin koordinoimiseen. Tulkaa kaikki -liikkeen toimintaryhmä tukee paikallista toimintaa esimerkiksi kouluttamalla seurakuntien vaalivastaavat, asiamiehet ja ehdokkaat, tarjoamalla materiaalia kampanjointiin sekä nostamalla liikkeen tavoitteita valtakunnallisessa kampanjassa.

Alueellisia yhdyshenkilöitä ja hiippakuntien vaalikoordinaattoreita etsitään koko Suomesta. Verkostot alueella ovat hyödyksi, mutta syntyvät myös tehtävässä toimiessa. Kysy lisää aiheesta tai kerro käytettävyydestäsi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tulkaakaikki@gmail.com . Kerro viestissä lyhyesti itsestäsi sekä missä haluaisit toimia hiippakunnan vaalikoordinaattorina tai alueellisena yhdyshenkilönä.

Alueellinen yhdyshenkilö

Alueellinen yhdyshenkilö on keskeisessä asemassa Tulkaa kaikki -liikkeen tavoitteisiin sitoutuneiden valitsijayhdistysten syntymisessä. Hän rekrytoi yhdessä hiippakunnallisen vaalikoordinaattorin kanssa alueensa suurimpien seurakuntien vaalivastaavat ja valitsijayhdistysten asiamiehet. Alueellinen yhdyshenkilö tukee alueensa seurakuntien ehdokasrekrytointia ja koordinoi alueensa yhteistä kampanjointia järjestämällä seurakuntien vaalivastaavien tapaamisia. Alueellinen yhdyshenkilö voi myös kontaktoida yhdessä hiippakunnan vaalikoordinaattorin kanssa edellisissä seurakuntavaaleissa olleita ehdokaslistoja ja sopia yhteislistojen järjestämisestä näissä vaaleissa. Alueeseen kuuluu viidestä kymmeneen seurakuntaa 1-3 rovastikunnan alueelta.

Hiippakunnan vaalikoordinaattori

Hiippakunnan vaalikoordinaattori toimii tiedonvälittäjänä eri toimijoiden välillä. Hän pitää yhteyttä hiippakuntansa alueellisiin yhdyshenkilöihin ja ehdokkaisiin sekä valtakunnalliseen vaalikoordinointiin (tällä hetkellä toimintaryhmä). Hiippakunnan vaalikoordinaattori rekrytoi yhdessä alueellisten yhdyshenkilöiden kanssa alueensa suurimpien seurakuntien vaalivastaavat ja valitsijayhdistysten asiamiehet. Hiippakunnan vaalikoordinaattori voi myös kontaktoida yhdessä alueellisten yhdyshenkilöiden kanssa edellisissä seurakuntavaaleissa olleita ehdokaslistoja ja sopia yhteislistojen järjestämisestä näissä vaaleissa.

Hiippakunnan vaalikoordinaattori voi olla yksi hiippakunnan alueellisista yhdyshenkilöistä tai erillinen henkilö.

Pääsiäisterveiset

Ystävät,

elämme paastonaikaa odottaen Herramme pääsiäistä. Pian saamme rukoilla:

”Kaikkivaltias, iankaikkinen Jumala, me vietämme riemuiten Poikasi ylösnousemista kuolleista. Hän on voittanut kuoleman vallan ja avannut meille pääsyn iankaikkiseen elämään. Luo kivisydämemme Hengelläsi lihasydämeksi, jotta mekin nousisimme kuolleista ja vaeltaisimme hänen elämänsä kirkkaudessa.” (Rukoileva kirkko)

Rakkain terveisin

Tulkaa kaikki -liikkeen toimintaryhmä

Kristuksen kirkko on kaikille!