Tulkaa kaikki -liikkeen kesäkirje 3/2020

Tervehdys Tulkaa kaikki -väki!

Kesä on alkanut kovin toisenlaisissa merkeissä kuin edellinen, mm. Pride ja useimmat kirkolliset kesätapahtumat on peruttu. Näemme toisiamme lähinnä verkon välityksellä.

Erilaiset kirkolliset toimijat yrittävät toimia etänä. Piispainkokous on kokoustanut, mutta keskustelut ovat pyörineet koronareagoinnissa, avioliittoasiaa ei ole edistetty. Kirkolliskokous on siirretty elokuuhun.

Myös Tulkaa kaikki liikkeen toimintaryhmä on kokoontunut muutaman kerran etäyhteyksin ja kevään teematapaaminen järjestettiin myöskin etänä. Teematapaamisessa nousi esille aiheita, joita toivottiin toimintaryhmän käsittelevän, mm. teologisia (raamattukäsitys, vihkimisteologia kirkkokäsitys), kirkkopoliittisia (erityisesti kirkon demokratian kehittäminen) ja liikkeen sisäisiä(erityisesti 2022-seurakuntavaaleihin valmistautumista pidettiin tärkeänä).

Tulkaa kaikki -liike on dynaaminen, uusiutuva ja pyrimme kehittymään tavoitteidemme saavuttamiseksi. Liikkeen toiminnan kannalta viestintä on erittäin keskeistä ja kaipaamme lisävahvistusta viestijöiden joukkoon. Nyt olisi innokkailla uusilla mahdollisuus hypätä kyytiin! Haluaisitko ryhtyä  viestintäyhteyshenkilöksi (koordinaattori viestintäryhmän sisällä: aikatauluttaa viestintäryhmän työskentelyä, koordinoi ryhmän työskentelyä ja toimii linkkinä toimintaryhmän ja viestintäryhmän välillä) tai  nettisivujen ylläpitäjäksi (ylläpitää nettisivuja WordPressiä ja plugineita päivittämällä, jakaa tarvittavat käyttäjätunnukset sivujen päivittäjille, lisää satunnaisten julkaisijoiden kirjoitukset sivuille, ja halutessaan: kehittää sivuja)? Huutava tarve on myös muutamalle visuaaliselle osaajalle, jotka kehittäisivät liikkeen nettisivuja sekä some-pohjia. Lue lisää täältä!
Jos olet kiinnostunut jostakin tehtävästä, ota yhteyttä tulkaakaikki@gmail.com

Syksyn suunnittelussa mietimme seuraavaa teematapaamista, joka mahdollisesti joudutaan edelleen järjestämään etätapahtumana alkusyksystä. Toimintaryhmä toivoo ehdotuksia teematapaamisen aiheesta. Onko seurakuntien talous tai organisaatiokysymykset nyt kuuma peruna? Vai sittenkin kirkkokäsitys? Ehkä  yhdistelmänä köyhtyvä kansankirkko?
Tai jokin ihan muu uusi näkökulma Tulkaa kaikki -liikkeelle? Kanna kortesi kekoon ja ehdota teemoja kesäkuun loppuun mennessä! Toimintaryhmä haluaisi myös kuulla, onko tulevaisuudessakin toiveena osallistua tapahtumaan myös etänä, vaikka läsnäolokin olisi mahdollista? Vastaa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tulkaakaikki@gmail.com

Syksyn kuluessa valmistaudumme myös kyselemään Turun piispanvaalin ehdokkaiden mielipiteitä. Kysymysaiheita tullaan myöhemmin keräämään myös tätä  varten.

Liikkeen taloudellista edellytyksistä vastaava Tulkaa kaikki -liikkeen tuki ry on pitänyt vuosikokouksensa huhtikuussa ja hallitus on aloittanut työskentelyn. Tänä vuonna yhdistys aloittaa valmistautumisen seurakuntavaaleihin 2022, joka on seuraava merkittävä koko Tulkaa kaikki -liikettä koskeva ponnistus. Hyvällä suunnittelulla, valmistautumisella ja varainkeruulla varmistetaan menestyminen vaaleissa ja tasa-arvon edistäminen Suomen evankelisluterilaisessa kirkossa. Tuki ryn hallituksessa tänä vuonna ovat Arttu Lindroth (puheenjohtaja), Katri Korolainen (varapuheenjohtaja), Rasmus Tillander (sihteeri) ja Signe Jauhianen (taloudenhoitaja). Helpoin tapa tukea kirkon muuttumista avoimemmaksi ja tasa-arvoisemmaksi on liittyä tukiyhdistyksen jäseneksi. Jäsenmaksutuloja käytetään tulevien seurakuntavaalien hyväksi. Liity jäseneksi täyttämällä tämä lomake.   

Aurinkoista kesää mieliin ja sydämiin, toivottavasti tapaamme syksyllä!
Tulkaa kaikki toimintaryhmä