Tulkaa kaikki -liikkeelle suurvoitto seurakuntavaaleissa

Yhdenvertaisuutta edistävä Tulkaa kaikki -liike sai seurakuntavaaleissa historiallisen hyvän tuloksen. Liike sai kirkkovaltuustoihin 124 paikkaa, mikä on 44 paikkaa enemmän kuin edellisvaaleissa vuonna 2018.  Seurakuntaneuvostoihin liike sai 166 paikkaa, mikä on 51 paikkaa enemmän kuin neljä vuotta sitten. Kasvua paikkamäärissä oli siis 49 %.

”Tulos osoittaa huomattavaa luottamusta Tulkaa kaikki -liikettä kohtaan ja kertoo, että yhdenvertaisuus on seurakuntalaisille tärkeä arvo. Tulos on hieno pohja edistää tasa-arvoista kirkollista vihkimistä, päätöksenteon avoimuutta ja kestävää kehitystä kirkossa”, sanoo Tulkaa kaikki -liikkeen koordinaattori Vesa Hirvonen

”Todellisuudessa kannatuksen siirtymä uudistusmielisille on huomattavasti suurempi, koska Tulkaa kaikki -listojen lisäksi uudistusmielisiä ehdokkaita ovat koonneet myös monet muun nimiset uudistusmieliset listat, ja myös ne ovat lisänneet kannatustaan”, Hirvonen jatkaa.

Menestystä pääkaupunkiseudulla ja Itä-Suomessa

Perinteiseen tapaan Tulkaa kaikki -liike oli vahvimmillaan pääkaupunkiseudulla. Helsingin Kallion seurakunnassa Tulkaa kaikki -lista voitti 13 kaikkiaan 14 paikasta seurakuntaneuvostossa. Liikkeen listat saivat enemmistön Helsingissä myös Haagan, Oulunkylän, Pakilan, Pitäjänmäen, tuomiokirkkoseurakunnan ja Töölön seurakuntaneuvostoissa. Helsingin Kannelmäessä ja Espoon Tapiolassa Tulkaa kaikki -lista voitti puolet seurakuntaneuvoston paikoista.

Tulkaa kaikki -liike menestyi myös Itä-Suomessa. Kuopiossa se sai tuomiokirkkoseurakunnan neuvoston paikoistal 11/14 ja Puijon seurakuntaneuvoston paikoista puolet (7/14). Merkittävää kannatuksen kasvua nähtiin Imatralla, jossa Tulkaa kaikki -listan saama kirkkovaltuuston paikkamäärä kasvoi 4:stä 12:een. 

Raaseporissa Tulkaa kaikki -lista sai puolet seurakuntaneuvoston paikoista. Lohjalla kirkkovaltuuston paikkamäärä kasvoi 4:stä 11:een. Mäntsälässä uusi Tulkaa kaikki -lista sai heti 7 kirkkovaltuustopaikkaa (27:stä). Lahden seurakunnissa Tulkaa kaikki -listat saivat yhteensä 18 neuvostopaikkaa, mikä on 8 paikkaa edellisvaaleja enemmän.

Tulkaa kaikki -liike on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenten verkosto, joka edistää tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja avointa päätöksentekoa kirkossa. Liikkeen jäseniä oli seurakunnissa ehdolla sekä Tulkaa kaikki -nimisillä että muilla listoilla.

Lisätiedot: Tulkaa kaikki -liikkeen koordinaattori Vesa Hirvonen,vesa.hirvonen@uef.fi, puh. 050 346 1084.