Seurakuntavaalit: uudistusmielisellä Tulkaa kaikki -liikkeellä on listoja ennätyslaajalti ympäri Suomen

Yhdenvertaisuutta ja päätöksenteon avoimuutta ajavalla Tulkaa kaikki -liikkeellä on marraskuun seurakuntavaaleissa listoja 36 seurakunnassa. Edellisissä vaaleissa listoja oli 34 seurakunnassa. Yhteensä näillä listoilla on 335 ehdokasta kirkkovaltuustoihin ja 287 ehdokasta seurakuntaneuvostoihin. Helsingin Kallion seurakunnassa ja Kuopion tuomiokirkkoseurakunnassa Tulkaa kaikki -listoilla on enemmän ehdokkaita kuin muilla listoilla yhteensä.

“Iloitsemme siitä, että Tulkaa kaikki -listojen määrä on edelleen lisääntynyt. Pääkaupunkiseudun lisäksi meillä on listoja esimerkiksi Kuopiossa, Porissa, Lahdessa ja Imatralla. Meillä on ehdokkaita myös pienemmillä paikkakunnilla, esimerkiksi Hattulassa. Tämä kertoo, että moni kokee tärkeäksi ohjelmamme tavoitteet, kuten samaa sukupuolta olevien parien kirkollisen vihkimisen, päätöksenteon avoimuuden ja luomakunnan varjelemisen”, sanoo Tulkaa kaikki -liikkeen koordinaattori Vesa Hirvonen

“Tulkaa kaikki -listojen  määrä ei kuitenkaan kerro koko totuutta kirkon uudistusmielisten osallistumisesta vaaleihin. Osassa seurakuntia kirkon uudistusmieliset ovat listalla muulla nimellä. Kokoamme myös näistä suosittelemistamme listoista tietoa verkkosivuillemme.”

Vaalikampanjan avaustilaisuudessa puhuvat Mikael Jungner ja Ulla-Maj Wideroos

Tulkaa kaikki -liikkeen valtakunnallinen vaalikampanjan avaus pidetään verkkotapahtumana tiistaina 8.11. klo 18-18.30. Tilaisuudessa puhuvat ehdokkaat Mikael Jungner (Helsingin tuomiokirkkoseurakunta) ja Ulla-Maj Wideroos (Närpes församling). Ehdokas Eve Rämö (Korson seurakunta) esittelee liikkeen vaaliohjelman. Kirkolliskokousedustaja Ville Kämäräinen juontaa. 

Tilaisuuteen voi osallistua osoitteessa https://us02web.zoom.us/j/84930355767?pwd=dG14eDJoMlVRZFNxOEdaYjQxdHFQUT09 

Tulkaa kaikki -liike järjestää ennakkoäänestysviikolla myös hiljaisen kynttilävartion tasa-arvoisen kirkollisen vihkimisen puolesta torstaina 10.11. klo 19 alkaen useilla paikkakunnilla ja somessa. 

Tulkaa kaikki -liike on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenten verkosto, joka edistää tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja avointa päätöksentekoa kirkossa. 

Seurakuntavaaleissa  valitaan seurakuntien ja seurakuntayhtymien luottamushenkilöt nelivuotiskaudelle 2023-2026. Vaalien ennakkoäänestys on 8.-12.11. Varsinainen vaalipäivä on 20.11. Vaaleissa äänioikeutettuja ovat 16 vuotta täyttäneet kirkon jäsenet.  

Lisätietoa: Tulkaa kaikki -liikkeen koordinaattori Vesa Hirvonen

Tulkaa kaikki -liikkeen vaaliohjelma https://tulkaakaikki.net/seurakuntavaalit-2022/seurakuntavaaliohjelma-2022/ 

Tulkaa kaikki -liikkeen suosittelemat ehdokaslistat (listaus täydentyy) https://tulkaakaikki.net/seurakuntavaalit-2022/etsi-ehdokas/ 

Hiljaisesta kynttilävartiosta saa lisätietoa Facebook-tapahtumasta https://www.facebook.com/events/526738466124247