Tulkaa kaikki -liike vahvistaa toimintaansa: taustalle tukiyhdistys

Valtakunnallinen kirkon uudistajien Tulkaa kaikki -liike on saanut taustalleen tukiyhdistyksen. Tulkaa kaikki liikkeen tuki ry:n perustamiskokous pidettiin Temppeliaukion kirkossa Helsingissä 10.6.2019, ja tukiyhdistys hyväksyttiin yhdistysrekisteriin elokuun lopussa. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja päätöksenteon avoimuutta valtakunnallisesti Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa.

“Tulkaa kaikki -liike perustettiin vuonna 2005 ja on sen jälkeen laajentunut valtakunnalliseksi, satojen aktiivien yhdyssiteeksi Suomessa. Tukiyhdistyksen perustaminen mahdollistaa toiminnan kasvun kestävästi, kun viestinnästä, taloudenpidosta ja jäsenrekistereistä on määritelty selkeät vastuut. Samalla liikkeen toiminta jatkuu avoimena ja keveänä. Haluamme edelleen olla mahdollisimman matalan kynnyksen yhteisö”, kommentoi yhdistyksen puheenjohtaja Arttu Lindroth.  

Yhdistyksen tehtävänä on kampanjoida valtakunnallisesti erityisesti kirkollisissa vaaleissa ja tukea valitsijayhdistyksiä. Tukiyhdistys myös kouluttaa, tiedottaa ja järjestää keskustelutilaisuuksia. Jäsenmaksuilla kustannetaan mm. tulevia vaalikampanjoita sekä liikkeen viestintää. Tarkoituksena on tehdä yhteistyötä myös muiden järjestöjen, yhteisöjen ja organisaatioiden kanssa.

“Koimme, että kirkolliskokousvaalien lähestyessä organisoituminen on paikallaan. Tulkaa kaikki -liike pyrkii siihen, että kaikista hiippakunnista saataisiin kirkolliskokoukseen edustajia, jotka mahdollistavat kaikkien parien vihkimisen kaikissa seurakunnissa. Samalla haluamme rakentaa kirkkoon luottamusta ja sovintoa eri tavalla ajattelevien kesken. Sehän on ollut tavoitteemme jo liikkeen perustamisesta lähtien”, muistuttaa Lindroth. 

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä tämän lomakkeen kautta. Liike jatkaa avoimena verkostona, jota johtaa toimintaryhmä. Tukiyhdistyksen jäsenyys ei ole ehto liikkeessä toimimiselle. 

Tulkaa kaikki -liikkeen vaaliohjelma kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaaleihin löytyy liikkeen kotisivuilta kuten myös alkuperäinen liikkeen ohjelma.

Lisätiedot

Arttu Lindroth 
puheenjohtaja
Tulkaa kaikki -liikkeen tuki ry
050 436 2107
arttulindroth@gmail.com