Rohkeasti yhtäläisten ihmisoikeuksien puolesta toimiva kirkko

Olen seurakuntavaaleissa ehdokkaana Espoon yhteisen kirkkovaltuuston ja Tapiolan seurakuntaneuvoston luottamushenkilöksi. Alla ajatuksiani  siitä, mihin suuntaan kirkkolaivan tulisi kääntyä:

Haluan rakentaa kirkkoa, joka ottaa ympäristönsuojelun vakavasti. Joka tekee rohkeasti köyhyyden vastaista työtä. Joka uskaltaa puuttua paitsi muiden toiminnassa myös omassa toiminnassaan syrjäytymistä aiheuttaviin asenteisiin, rakenteisiin ja tapoihin.

Haluan rakentaa kirkkoa, joka tekee työtä yhteyden eteen. Yhteys ei kuitenkaan edellytä samanlaisuutta. Eikä yhteys todellakaan edellytä oman itsen kieltämistä ja taipumista toisten ihmisten tahtoon. Yhteys syntyy yhteisön jäsenten vuorovaikutuksen ja yhdessä toimimisen tuloksena.

Yhteisö, jossa yhteys syntyy voi olla hyvin pieni tai maailman laaja. Kirkko, joka ei päästä yhteyteensä muita kuin heteroseksuaalit miehet ja naiset, on liian pieni kuppikunta itselleni. Haluan rakentaa kirkkoa, joka ei ole kaiken erilaisuuden ulkopuolelle sulkeva bunkkeri, vaan maapallo, jonka kattona on taivas.

Haaveilenkin kirkosta, jonka jäsenet myöntävät oman ymmärryksensä rajallisuuden. Jossa on kyetty luopumaan totuuksien kertomisesta. Jossa pyritään yhdessä, toisiamme kuunnellen, tutkimaan asioita useammasta näkökulmasta. Jossa keskustellaan rohkeasti vaikeistakin aiheista, mutta jossa kunnioitetaan Jumalan jokaiselle ihmiselle antamaa oikeutta päättää omasta elämästään.

Marita Kiviranta

Espoon yhteisen kirkkovaltuuston ja Tapiolan seurakuntaneuvoston luottamushenkilö vuodesta 2011

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *