Yksi keppi katkeaa yksin, mutta monta pysyy yhdessä

Ehdokkaaksi lähteminen oli mielessä jo neljä vuotta sitten. Seurakunnissa ja kirkon sisällä tarvitaan näkemystä, että eletään tässä päivässä, mikä ei aina vielä tapahdu. Näin kirkko tavoittaa paremmin ihmisiä ja ehkäisee myös jäsenkatoa.  Tähän keskusteluun eri näkemyksiä edustavien välillä tarvitaan vuorovaikutusta, mihin tarjoan liberaalia mutta maltillista näkemystäni.

Kirkon pitää osata keskittää voimavaransa ihmisten elämän haasteiden kohtaamiseen, kuten syrjäytymisen ja pahoinvoinnin tunnistamiseen. Voimavaroja syö edelleen esimerkiksi se, miten kirkon sisällä osa suhtautuu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin. Kun konservatiivisemmat pääsevät tästä yli, voidaan alkaa keskustella aidoista ongelmista.

Tämä on mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä kirkon sisällä tapahtuu. Niiden, jotka ovat olleet tyytymättömiä, kannattaisi ottaa kantaa äänellään eikä jaloillaan.

Juha-Pekka Hippi, 36, Jätkäsaari

Asianajaja, Setan puheenjohtaja,
ehdokkaana Tulkaa kaikki -listalla Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnassa.

 

 

 

2 ajatusta aiheesta “Yksi keppi katkeaa yksin, mutta monta pysyy yhdessä”

 1. Juha-Pekka, onnittelut hienosta läpimenosta seurantien luottamushenkilövaalissa! Olen erityisen kiinnostunut sinun kannastasi ja etenkin toiminnastasi uutena kirkon luottamushenkilönä siksi, että toimit SETAssa, jossa minusta hallitaan vastuullinen vaikuttaminen. Olisi todella hienoa, jos voisit tätä osaamista tuoda myös kirkkoon ja omaan Tulkaa kaikki –ryhmääsi.

  Uskoisin vastuullisen vaikuttamisen olevan sinulle tuttua, siksi kirjoitan melko rohkeasti. Itselleni vastuullinen vaikuttaminen tarkoittaa mm. seuraavia asioita:

  • Ollaan rohkeasti oman asian puolesta, mutta ei ketään vastaan.
  • Tarjotaan havaittuihin ongelmiin ratkaisuvaihtoehtoja.
  • Toimitaan yhdessä muiden kanssa yhteisen asian eteen.
  • Toimitaan asiapohjalta, eikä pelkään tunteen varassa.

  Näitä asioita olen siis jäänyt kaipaamaan Tulkaa kaikki –liikkeen toiminnassa. En myöskään löydä mistään liikkeen viestinnästä tietoa, että vastuullista vaikuttamista olisi toimintatapana liikkeen sisällä pohdittu, vaikka nuo yllämainitut pallurat ovat arkistandardina yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Olisi mielenkiintoista kuulla jokin kommentti sinulta näihin periaatteisiin.

  Ystävällisin terveisin, siunausta
  Mika Laiho
  KTM,FM

 2. Hei ja kiitos paljon onnitteluista! Samalla hyvää uutta vuotta ja pahoittelut, että vasta vastauksen näin.

  Tarkoitus on käyttää kaikkea aikaisempaa kokemustani, mitä olen saanut työstäni ja eri järjestöistä, siten myös ihmisoikeuspuolelta.

  Kysyit lisäksi vastuullisesta vaikuttamisesta, jota olet kaivannut Tulkaa kaikki -liikkeessä:
  • Ollaan rohkeasti oman asian puolesta, mutta ei ketään vastaan.
  • Tarjotaan havaittuihin ongelmiin ratkaisuvaihtoehtoja.
  • Toimitaan yhdessä muiden kanssa yhteisen asian eteen.
  • Toimitaan asiapohjalta, eikä pelkään tunteen varassa.

  Olen ollut vielä sen verran vähän aikaa mukana, etten tiedä tarkemmin, miten nuo ovat toimintatapoina mukana. En näe syytä, miksi eivät olisi siltä pohjalta, miltä liike ja toimintatavat vaikuttavat. Itse ainakin olen teesien kanssa samaa mieltä ja pidän mielessä.

  Hyvää talven selän taittumista!
  Yst. J-P Hippi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *