Vihkiikö kirkko? Uusi avioliittolaki ja kirkko –keskustelutilaisuus Kouvolan kirkkopäivillä 23.5.2015

Vihkiikö kirkko?

Uusi avioliittolaki ja kirkko

Keskustelutilaisuus Kouvolan kirkkopäivillä lauantaina 23.5.2015 klo 13–15 Tuulensuoja-rakennuksessa, Hallituskatu 10.

Järjestäjinä Yhteys-liike ja Tulkaa kaikki –liike.

Paneelikeskusteluun osallistuvat Turun piispa Kaarlo Kalliala, Yhteys-liikkeen perustaja, perhetyön kouluttaja, rovasti Liisa Tuovinen, kirkolliskokousedustaja, pastori Aino Vesti sekä v.t. kirkkoherra, teologian tohtori Antti Yli-Opas, jonka väitöskirja käsittelee avioliiton teologiaa Englannin kirkossa ja Suomen ev.lut. kirkossa. Paneeliin tulee myös henkilö, joka toivoo voivansa solmia avioliiton samaa sukuopuolta olevan partnerinsa kanssa ja saavansa kirkon siunauksen liitolleen.

Keskustelun vetäjinä toimivat Arja Penttinen ja Ilari Rantakari. Alustusten ja kommenttikierrosten jälkeen yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Tilaisuudessa pohditaan, miten kirkon on toimittava, kun eduskunta on hyväksynyt tasa-arvoisen avioliittolain kansalaisaloitteen pohjalta. Kirkon vaihtoehtoja arvioidaan teologian, perusoikeuksien, perheneuvonnan, kirkon yhteyden sekä asianosaisten, eli nais- ja miesparien näkökulmasta. Tavoitteena on etsiä toisten vakaumusta kunnioittavaa tietä eteenpäin.

Keskustelutilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tilaan mahtuu 150 henkilöä, joten kannattaa tulla ajoissa. Heti tilaisuuden jälkeen klo 15-17 Tuulensuoja-rakennuksen toisessa kerroksessa on Yhteys-liikkeen ja Tulkaa kaikki -liikkeen yhteinen verkostotapaaminen. Tarkoituksena on verkostoitua, vaihtaa kokemuksia ja saada ajankohtaista tietoa. Tilaisuuden vetäjinä toimivat Veronica Saarela Yhteys-liikkeen puolesta ja Sari Roman-Lagerspetz Tulkaa kaikki -liikkeen puolesta. Tilaisuudessa kerrotaan myös mahdollisesta yhteisestä illanvietosta.

Kirkkopäivien Kirkkotorilla on Yhteys-liikkeen ja Tulkaa kaikki -liikkeen yhteinen esittelypöytä. Siihen tarvitaan päivystäjiä. Kirkkotori on avoinna perjantaina 22.5 klo 10.00-20.30 ja lauantaina 23.5 klo 9.00-20.30. Halukkaat päivystäjät voivat ilmoittautua Jorma Hentilälle. jorma.hentila (ät) gmail.com.