Tulkaa kaikki -vaalikirje 4/2018

Tulkaa kaikki -liikkeen vaalikirje 4/18 on ilmestynyt.

Tulkaakaikki -kirjeen tilanneille se lähetetään tällä viikolla. Jos et saa kirjettä 15.10. mennessä, ilmoita sähköpostiosoitteesi osoitteeseen gmail.com, luultavasti meillä on ollut sinulta vain vanhentunut osoite tiedossa.

Rakkaat ystävät,

Tulkaa kaikki- liike vetoaa seurakuntavaalien alla suomalaisten kirkkoon kuuluvaan enemmistöön:

Olette kansankirkon täysivaltaisia jäseniä. Voitte vaikuttaa kirkossa. Liittykää uudistusmielisten kirkon jäsenten joukkoon toimimaan kaikille avoimen kirkon puolesta. Avataan kirkon ovet auki kaikille pareille, jätetään kaikenlainen sukupuolisyrjintä historiaan, tehdään jäsenet kirkon voimavaraksi. (Ks. Tulkaa kaikki -liikkeen vaaliohjelma https://tulkaakaikki.net/vaalit-2018/tulkaa-kaikki-liikkeen-seurakuntavaaliohjelma-2018/)

Kaikilla kirkon jäsenillä on pian tilaisuus vaikuttaa äänestämällä seurakuntavaaleissa. Ensi kuussa (ennakkoäänestys 6.-10.11., varsinainen vaalipäivä 18.11.) valitaan seurakuntien luottamushenkilöt vuosiksi 2019-2022, jotka taas valitsevat kirkolliskokouksen maallikkojäsenet vuosiksi 2020-2024. Kirkon suunta siis ratkaistaan nyt 2020-luvun puoliväliin asti.

****

Ystävät, levitetään tätä viestiä.  Meillä on miljoonia potentiaalisia äänestäjiä.

Haasteemme nyt kuukausi ennen vaaleja on kerätä tiedot uudistusmielisistä ehdokkaista ja käynnistää vaalityö heidän tuekseen.

EHDOKASTIETOJEN KERUU

Tulkaa kaikki -liike kokoaa paraikaa tietoja uudistusmielisistä ehdokkaista (https://tulkaakaikki.net/vaalit-2018/ehdokasilmoitus-2018/) mainostettaviksi uudistusmielisille äänestäjille. Tiedot täydentyvät vaaleihin asti. Kaiken aikaa pyrimme etsimään lisää uudistusmielisiä ehdokkaita mainostettaviksi, erityisesti niistä seurakunnista, joista tiedossamme ei vielä ole ketään, jota suositella äänestäjille. Jos tiedät uudistusmielisen ehdokkaan, jonka tietoja ei vielä ole sivuillamme, vinkkaa hänelle mainostautumismahdollisuudesta!

VALTAKUNNALLISET HAPPENINGIT

Vaalikampanjan avaus

Tulkaa kaikki -liikkeen valtakunnallinen vaalikampanjan avaus on tiistaina, 6.11. (ensimmäinen ennakkoäänestyspäivä) klo 17-18 Helsingissä Lasipalatsin kulmalla Mannerheimintien ja Simonkadun risteyksessä. Luvassa on ehdokkaiden puheita ja musiikkia, materiaalin jakoa ja yhdessäoloa. Tulkaa kaikki mukaan ainakin pääkaupunkiseudulta: ehdokkaat esittäytymään ja muut kannustamaan! Puheenvuoroja: mm. kansanedustaja Pekka Haavisto, näyttelijä Sara Paavolainen ja säveltäjä Petri Laaksonen.

Valoa syksyyn: kynttilävartio kirkkojen porteilla

Kirkkojen porteilla eri puolilla maata järjestetään hiljaisia kynttilävartioita keskiviikkona, 7.11. klo 18-19 tasa-arvoisen kirkollisen vihkimisen puolesta. Voisiko Sinunkin kirkkosi portilla olla kynttilävartio? Kootkaa porukka tai menkää kaksin tai yksin kotikirkon portille kynttilän, lyhdyn tai muun valonlähteen sekä pienen kyltin ”Kirkon ovet auki kaikille pareille” kanssa ja ottakaa kuva, jota voi jakaa somessa iskulauseella: ”Kirkon ovet auki kaikille pareille #tahdonkirkossa”. Kyltin voi tulostaa vaalimateriaaleista (https://tulkaakaikki.net/vaalit-2018/kampanjamateriaalia/) tai tehdä omalla tyylillään. Jos seurakunnassasi on jo tehty päätös tilojen antamisesta kaikkien parien vihkimiseen, kyltissä voi lukea vaikkapa näin: ”Kiitos, että tämän kirkon ovet ovat auki kaikille pareille”.

Halukkaat voivat koordinoida vartioita facebookissa Tulkaa kaikki (https://www.facebook.com/tulkaakaikkiliike/) tai #tahdonkirkossa (https://www.facebook.com/tahdonkirkossa/) -sivuilla tai oman valitsijayhdistyksen sivuilla. Jos olette menossa vartioon, vinkatkaa asiasta paikalliselle lehdelle!

VAALITYÖ SEURAKUNNISSA

Pyydämme eri seurakunnista ja paikkakunnilta olevia ehdokkaitamme ja muita Tulkaa kaikki -ihmisiä aloittamaan yhdessä paikallisen vaalikampanjan suunnittelun. Jollet vielä ole vaalitoiminnassa mukana, tarjoa apuasi alueelliselle yhdyshenkilöllemme (https://tulkaakaikki.net/vaalit-2018/alueelliset-yhteyshenkilot/) tai suoraan ehdokaslistojen yhteyshenkilöille (https://tulkaakaikki.net/vaalit-2018/ilmoitetut-ehdokaslistat/) tai ehdokkaille.

Vaalikampanjaan voi kuulua esimerkiksi seuraavaa:

1) Vaalimateriaalin tulostus sivuiltamme ja jakelu esim. kauppojen, oppilaitosten ja muiden julkisten tilojen ilmoitustauluille, kahvilan pöydille, oman taloyhtiönpostiluukkuihin tai flyerinä kädestä käteen eri tapahtumissa. Hyväksi jaettavaksi kadulla on havaittu esim. minigrip-pussi, jossa vaali/TK-esite, paikallinen ehdokastietoesite ja tuikkukynttilä.

2) Tapahtumat, ehdokkaiden jalkautumiset toreilla, kauppakeskuksissa, markkinoilla ja eri tilaisuuksissa äänestäjien tavattavaksi, kuuman teen jakelu kadulla, vaalitilaisuudet, yhteiset paneelit. Toivomme paljon alueellisia happeningejä!

Ilmoittakaa tapahtumat Tulkaa kaikki -liikkeen sivuille (https://tulkaakaikki.net/ilmoita-vaalitapahtuma/), mistä niitä voi selata paikkakunnan mukaan ja jakakaa tapahtumia facebookissa. Kaikki tapahtumailmoitukset ovat samalla myös mainoksia.3) Tiedottaminen kampanjasta paikallis-, maakunta- ja srk-lehdille,
paikallisradioille ym. Ehdokkaiden ja tukijoiden mielipidekirjoitukset.

4) Nettimainonta Tulkaa kaikki -liikkeen sivuilla: ehdokastiedot ehdokassivulle (ks. ”Ehdokastietojen keruu”). Ehdokkaan tulee itse syöttää tietonsa vaalisivuille tai valtuuttaa joku tekemään se puolestaan.

5) Muu nettimainonta: listojen omat kotisivut; seurakuntien/yhtymien vaalisivut. Ehdokkaat ovat tervetulleita kirjoittamaan valtakunnallisesti kiinnostavista asioista Km24:n Tulkaa kaikki -blogiin. Lisätiedot Markku Laitiselta taplaitinen@gmail.com.Vaalikone.

6) Sosiaalinen media: Tulkaa kaikki -liike on facebookissa

(https://www.facebook.com/tulkaakaikkiliike/), twitterissä (@tulkaakaikki10) ja instagramissa (https://www.instagram.com/tulkaakaikki/); Voit myös perustaa faniryhmän koko listalle tai itsellesi. Kotisivujemme vaalimateriaaleissa on myös someen sopivia, niitä ilmestyy vaalien ähestyessä lisää ja niitä voi tehdä itse.

Osallistuminen paikallislehtien ym. nettikeskusteluihin on erinomainen tapa levittää tietoa liikkeestä ja ehdokkaista. Somessa kannattaa aktiivisesti jakaa tietoa äänestämisen tärkeydestä esimerkiksi levittämällä slogania: ”Levitä sanaa, äänestä tasa-arvoa kirkkoon, etsi ehdokas tulkaakaikki.net ”.

7) Tulkaa kaikki – ja #TAHDONKIRKOSSA -sanomaa voi mainostaa lisäämällä Tulkaa kaikki -sinetin ja #TAHDONKIRKOSSA-logon omaan fb-profiilikuvaan (https://www.facebook.com/profilepicframes)

8) Ystävämainostus: vaaleista ja uudistusmielisistä ehdokkaista
kertominen, kaikilla kanavilla postikorteista whatsappiin.

Ehdokkaille ja ystäville jo tässä vaiheessa tiedoksi, että liikkeemme vaalivalvojaiset pidetään Helsingissä Virgin Oil -ravintolassa Mannerheimintie 5 sunnuntaina, 18.11. klo 20-23. Tervetuloa!

Ystävät, mainostetaan ja äänestetään uudistusmielisiä ehdokkaita. Kirkko muuttuu, kun me muutamme sitä.

Kristuksen kirkko on kaikille!

Valoa, iloa ja siunausta vaalityöhön ja syksyyn!

Tulkaa kaikki -liikkeen toimintaryhmä