Seurakuntavaaleissa ratkaistaan kirkon linja 2020-luvun puoliväliin

Lahdistötiedote 25/10 2018

Seurakuntavaaleissa ratkaistaan kirkon linja 2020-luvun puoliväliin

Tulkaa kaikki -liikkeen valtakunnallinen vaalikampanjan avaus on tiistaina, 6.11. klo 17-18 Helsingissä  Lasipalatsin kulmalla, Mannerheimintien ja Simonkadun risteyksessä. Kyseinen päivä on myös seurakuntavaalien ensimmäinen ennakkoäänestyspäivä. Luvassa on ehdokkaiden puheita ja musiikkia, materiaalin jakoa ja yhdessäoloa. Puheenvuoroja käyttävät mm. kansanedustaja Pekka Haavisto, näyttelijä Sara Paavolainen ja säveltäjä Petri Laaksonen.

Ennakkoäänestyksen aikana, keskiviikkona 7.11. klo 18-19  järjestetään kirkkojen porteilla eri puolella maata hiljaisia kynttilävartioita tasa-arvoisen kirkollisen vihkimisen puolesta. Kynttilävartioihin osallistuvat julkaisevat kynttilävartioista otettuja kuvia sosiaalisessa mediassa ehdokkaiden ja valitsijayhdistysten omilla sivuilla hashtagilla #tahdonkirkossa.

Tulkaa kaikki –liike ja sen ehdokkaat kampanjoivat seurakuntavaaleissa uuden avioliittolain mukaisen tasa-arvoisen kirkollisen vihkimisen puolesta. Samaa sukupuolta olevilla pareilla on liikkeen mukaan oltava oikeus solmia avioliitto kaikissa seurakunnissa. Liike on mukana #tahdonkirkossa-kampanjassa ja tukee samaa sukupuolta olevia pareja vihkiviä pappeja.

Toinen keskeinen vaaliteema on kirkon päätöksenteon avoimuuden ja jäsendemokratian edistäminen. Tulkaa kaikki –ehdokkaat haluavat toteuttaa tavoitteitaan luottamuksen ja sovinnon hengessä.

– Näissä vaaleissa ratkaistaan kirkon linja 2020-luvun puoliväliin asti, koska nyt äänestettävät luottamushenkilöt valitsevat seuraavan kirkolliskokouksen maallikkojäsenet, muistuttaa Tulkaa kaikki -liikkeen koordinaattori Vesa Hirvonen.

Tulkaa kaikki -liikkeen vaalityö on käynnissä eri puolilla maata. Liikkeellä on omat listat 34 seurakunnassa (vuoden 2014 vaaleissa 29:ssä). Tulkaa kaikki -liike kokoaa tietoja myös muilla listoilla olevista uudistusmielisistä ehdokkaista. Tällä hetkellä liikkeen vaalisivuille on tietonsa antanut 375 ehdokasta 86 seurakunnasta. Täydentyvät tiedot ehdokkaista ja ehdokaslistoista löytyvät verkkosivuilta https://tulkaakaikki.net/vaalit-2018/ .

Verkkosivuilla kerrotaan luonnollisesti myös liikkeen vaalityöstä, tavoitteista ja tapahtumista.

Monilla valitsijayhdistyksillä on lisäksi omat www-sivut tai facebook-sivut.

Seurakuntien vaalikone tarjoaa kattavan kuvan ehdokkaista osoitteessa https://www.seurakuntavaalit.fi/vaalikone.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys 6.-10.11.2018. Vaalipäivä 18.11.2018.