Tulkaa kaikki -liikkeen syyskirje 4/16

Rakkaat Tulkaa kaikki -ystävät,

yhtykäämme syksyn aluksi kotisivuillamme olevaan Pomeyrolin sisarten rukoukseen:

Herra, meidän turvamme ja pelastuksemme, ole meille armollinen
suuren laupeutesi tähden.

Jeesus Kristus, Sinä tulit julistamaan rauhan ilosanomaa:
auta meitä tekemään loppu riistosta, köyhyydestä ja sorrosta
yhteiskunnissamme.

Ohjaa kirkkoasi Sinun evankeliumisi tiellä,
tehköön Sinun Pyhä Henkesi siitä Sinulle uskollisen ja kaikille lapsillesi avoimen.

Pyhien yhteydessä annamme toinen toisemme
ja koko elämämme Kristukselle, Jumalallemme.

Tämä rukous kantakoon meitä, kun aloittelemme syyskauden toimia. Kirjeen alkuun kuitenkin muutama mielenkiintoinen uutinen menneeltä kesältä:

Helsingin Pride-viikolla kesä-heinäkuussa Yhteys-liike, Helsingin Seta ja Malkus järjestivät avoimen paneelikeskustelutilaisuuden kristillisille medioille. Edustettuina olivat Kotimaa, Esse, Ristin Voitto ja Radio Dei. Ristin Voiton päätoimittaja Leevi Launonen pyysi anteeksi seksuaalivähemmistöjen kaltoinkohtelua helluntailiikkeessä. Keskusteluun toi oman sävynsä se, että paikalla oli väkeä myös Aito avioliitto -kampanjasta.

Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymät osallistuivat Pride-kulkueeseen ensimmäistä kertaa omalla rekalla. Kulkueen jälkeen osallistujat saattoivat poiketa seurakuntien teltalla, joka oli Hakasalmen huvilalla. Kirkon osallistuminen prideen sai huomiota Helsingin Sanomia myöten. Jatkossa voitaisiin harkita, voisiko myös Tulkaa kaikki -liike osallistua Pride-tapahtumiin omin tunnuksin.

Myös muiden kaupunkien Pride-tapahtumiin kuului kristillistä ohjelmaa. Lahden elokuisessa Pridessä pidettiin sateenkaarimessu NNKY:n tiloissa. Pride-kulkueessa nähtiin neljä pappia virkapaidoissa.

Vantaan Myyrmäessä vietettiin herättäjäjuhlia heinäkuussa. Herättäjäjuhlat olivat Helsingin Sanomien mukaan tapahtuma, jossa kirkon uudistusmieliset tapaavat.

Loppukesän-alkusyksyn suurin uutinen kirkossa oli piispojen selonteko avioliitosta. Siinä piispat entistä huomattavasti selkeämmin toivottivat samaa sukupuolta olevien perheet tervetulleiksi kaikkeen kirkon toimintaan. Kirkollinen vihkiminen tai avioliiton siunaus edellyttäisivät heidän mukaansa kuitenkin kirkolliskokouksen päätöksen. Asiasta on kirkossa eri näkemyksiä, ja niistä keskustellaan liikkeemme lokakuisessa teematapaamisessa Helsingissä.

Tulkaa kaikki -liikkeen syksyn teematapaaminen:

Kirkko valintojen edessä
Alppilan kirkko, Helsinki,  la 22.10. klo 13–16

Kirkko on isojen päätösten edessä. Uusi avioliittolaki tulee voimaan 1.3.2017 ja kirkossa mietitään, miten siihen suhtaudutaan. Samaan aikaan kirkko pohtii omaa toimintatapaansa ja organisaatiotaan uudelleen. Kirkon tulevaisuuskomitea antaa mietintönsä marraskuun alussa kokoontuvalle kirkolliskokoukselle. Mitä Tulkaa kaikki -liikkeessä näistä asioista ajatellaan, ja kuinka haluamme vaikuttaa tehtäviin ratkaisuihin?

Alustajiksi tapaamiseen ovat lupautuneet Helsingin yliopiston siviilioikeuden professori Urpo Kangas (avioliittolaista) ja kirkon tulevaisuuskomitean sihteeri Juha Meriläinen (tulevaisuuskomitean esityksistä). Kommenttipuheenvuoron käyttävät kirkolliskokousedustaja Kalervo Salo ja kirkkovaltuutettu Susanna Airola. Tilaisuuden juontaa kirkolliskokousedustaja Jaakko Weuro. Aikaa on varattu myös ryhmäkeskusteluun alustusten pohjalta.

Nyyttärikahvit alkaen jo klo 12.30. Tuo halutessasi jotain syötävää yhteiseen pöytäämme!

Vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa mielenkiintoiseen iltapäivään! Liity myös Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/1836254246604019/

Tampereen hiippakunnan Tulkaa kaikki -kokoontuminen, Lahti

Tampereen hiippakunnan Tulkaa kaikki -ihmiset ovat aktivoituneet. Seuraava kokoontuminen pidetään maanantaina 21.11. klo 18 Monitoimikeskus Takataskussa, Huovilankatu 4, Lahti. Kirkolliskokousedustaja Kirsi Ojansuu-Kaunisto tuo terveiset marraskuun kirkolliskokouksesta.

Kokoukseen ovat lämpimästi tervetulleita muutkin kuin Lahden seudun ihmiset!

Tulkaa kaikki -liike Facebookissa

Löydät meidät osoitteesta www.facebook.com/tulkaakaikkiliike Sivulla muun muassa linkit tapahtumiimme sekä poimintoja ajankohtaisista uutisista. Tykkää meistä ja liity keskusteluun.

Näillä eväillä aloitamme syksyn. Siunausta ja iloa toimiisi ja koko elämääsi, näkemisiin kokoontumisissa! Kristuksen kirkko on kaikille!

Lämpimin terveisin,
Tulkaa kaikki -liikkeen toimintaryhmä

Henrietta Grönlund henrietta.gronlund@helsinki.fi
Jorma Hentilä jorma.hentila@gmail.com
Vesa Hirvonen vesa.hirvonen@helsinki.fi
Pauliina Jalola jalola@hotmail.com
Jarkko Juselius jarkko.juselius@gmail.com
Katri Korolainen katri.korolainen@gmail.com
Markku Laitinen TapLaitinen@gmail.com
Mari Lamminen mari.lamminen@evl.fi
Maximilian Mannola max.mannola@gmail.com
Arja Penttinen arja.penttinen@evl.fi
Pia Pihlaja pia.pihlaja@gmail.com
Ilari Rantakari ilari.rantakari@gmail.com
Veronica Saarela veronica.saarela@helsinki.fi
Sami Suhonen sami.p.suhonen@gmail.com
Jaakko Weuro weuro@iki.fi