Tulkaa kaikki -liikkeen syyskirje 2021

Hei, Tulkaa kaikki -väki!
Iloitsemme pandemian vähitellen irrottaessa otettaan ja päästessämme taas tapaamaan toisiamme.


TEEMATAPAAMINEN LIVENÄ LA 20.11.

Tulkaa kaikki -liike järjestää jälleen teematapaamisen, tällä kertaa toivotamme kaikki tervetulleiksi ihan paikan päälle Huopalahden kirkon Haaga-saliin (osoite Vespertie 12, Helsinki) lauantaina 20.11. klo 13-16.

Aiheena on Globaali kirkko ja sen haasteet Suomelle. Alustajista tiedetään jo tässä vaiheessa Ugandan kirkollisen tilanteen asiantuntija, VTT Henni Alava ja ekumeeninen vaikuttaja, Euroopan kirkkojen konferenssin aiempi pääsihteeri isä Heikki Huttunen. Muista alustajista tiedotetaan myöhemmin kotisivuillamme ja somessa.

Aloitamme yhteisellä kahvihetkellä klo 13 (nyyttäritarpeita saa tuoda!) ja noin klo 13.30 pääsee ensimmäinen alustaja puhumaan. Alustusten jälkeen käymme keskustelua ja lopuksi liikkeemme koordinaattori Vesa Hirvonen on luvannut kertoa Tulkaa kaikki -liikkeen ajankohtaisista asioista, mm. tulevista seurakuntavaaleista. Tapahtuman striimausmahdollisuutta vielä selvitellään, mahdollinen verkko-osoite kannattaa tarkistaa lähempänä tapahtumaa liikkeen sivuilta.

TULKAA KAIKKI -LIIKE OSALLISTUU KIRKOLLISEN YHTEYDEN ETSINTÄÄN

Syyskuun 13. päivänä järjestettiin jo toisen kerran kirkkomme herätysliikkeiden edustajien yhteinen keskustelu, jonka kutsui koolle arkkipiispa Tapio Luoma. Tulkaa kaikki -liike oli kutsuttu mukaan. Voinemme iloita kirkon uusimman herätysliikkeen tittelistä! Meitä edustivat kokoontumisessa kirkolliskokousedustaja Minni Kuisma ja koordinaattori Vesa Hirvonen. Piispat Mari Leppänen ja Seppo Häkkinen alustivat, mitä ymmärrämme kirkolla. Keskustelujen ilmapiiri oli rakentava. Kaikki osallistujat halusivat pysyä kirkon yhteydessä, vaikka helppoa ei tule olemaan; naisten pappeutta vastustavat liikkeet argumentoivat yhä väistämismahdollisuuden puolesta. Keskusteluyhteyden säilyminen on tärkeää, ja arkkipiispan aloittama työskentely jatkuu.

Liikkeemme on jo aloittanut valmistautumisen syksyn 2022 seurakuntavaaleihin.

Vaalikampanjan onnistumiseksi tarvitsemme tekijöitä sekä valtakunnalliseen että paikalliseen toimintaan: viestintään, tietoteknisiksi asiantuntijoiksi, yhdyshenkilöiksi jne. Voisitko Sinä tarjota liikkeelle asiantuntemustasi ja hieman aikaasi? Jos tunnet kutsumusta auttaa, ota yhteyttä toimintaryhmän koordinaattoriin Mari Lammiseen tai tule marraskuiseen teematapaamiseen, siellä keskustelemme jo vaaleistakin

Näkemisiin marraskuussa!
Kristuksen kirkko on kaikille!
Rakkain terveisin Tulkaa kaikki -liikkeen toimintaryhmä