Tulkaa kaikki -liike vaalivoittoon seurakuntavaaleissa

TIEDOTE 19.11.2018 klo 20.00

Kirkon uudistusmielisten Tulkaa kaikki -liike eteni Etelä-Suomessa mutta levittäytyi myös maakuntakaupunkeihin. Alustavien tietojen mukaan Tulkaa kaikki -listoilla olevia ja muita liikkeen sivuille listautuneita ehdokkaita on mennyt läpi 284, missä on kasvua edellisvaaleihin lähes 100 edustajaa (v. 2014 valittiin 186 edustajaa). Edustajia on saatu noin 90 seurakuntaan (v. 2014 72:een). Joidenkin seurakuntien tiedot puuttuvat vielä.

Suhteellisesti parhaiten liike menestyi edelleen Helsingissä, jossa se sai 111 edustajaa (v. 2014 90).  Kallion seurakunnassa Tulkaa kaikki -lista  voitti 11 seurakuntaneuvoston 14 paikasta, Töölössä 10 paikkaa 16:sta. Tuomiokirkkoseurakunnan, Haagan, Oulunkylän, Pitäjänmäen ja Vuosaaren seurakuntaneuvostojen jäsenistä puolet on Tulkaa kaikki -listalta.

Liike menestyi hyvin myös Espoossa (20 edustajaa) ja Vantaalla (22 edustajaa). Lahdessa liike sai 12 edustajaa, Tampereella 10, Jyväskylässä 7 ja Kuopiossa 9.
”Tulos antaa hyvän pohjan edistää seurakunnissa ja koko kirkossa tasa-arvoista vihkimistä, avoimuutta ja muita liikkeen tavoitteita”, liikkeen koordinaattori Vesa Hirvonen
sanoi maanantai-iltana. ”Erityisen iloinen olen siitä, että olemme saaneet yhä enemmän edustajia myös pääkaupunkiseudun ja suurimpien kaupunkien ulkopuolella. Esimerkiksi Raaseporissa saimme 6 edustajaa, Lopella 3, Lohjalla ja Imatralla 4 ja Pieksämäellä 6.”Tulkaa kaikki on kirkon uudistusmielisten verkosto ja liike, jonka jäseniä oli seurakunnissa ehdolla sekä Tulkaa kaikki -nimisillä että muilla listoilla.