Tulkaa kaikki -liike 10 vuotta 24.10.2015

Jo kymmenen vuoden ajan Tulkaa kaikki -liike on avannut kirkon ovia ja kutsunut ihmisiä takaisin kirkkoon. Evankeliumin esteet on purettava! Kristuksen kirkko on kaikille!, liike toteaa ohjelmassaan. Liike pyrkii uudistamaan kirkkoa sisältäpäin. Kirkollinen keskustelukulttuuri ja päätöksenteko on saatava avoimeksi, naispappien ja homojen syrjintä on lopetettava, omasta hyvästä on jaettava tarvitseville, siltoja on rakennettava eri tavalla ajattelevien kesken kirkossa.

Liikkeen ohjelman on allekirjoittanut yli 1 700 kirkon jäsentä ja ystävää.  Liike on rekisteröitymätön verkosto, jolla on toimintaryhmä Helsingissä ja yhdyshenkilöt kaikissa hiippakunnissa, mutta ei pankkitiliä eikä omaisuutta. Se toimii vapaaehtoisvoimin pääasiassa netissä.

Tulkaa kaikki -liike perustettiin syksyllä 2005, kun joukko kirkon aktiiveja päätti lopettaa muutoksen odottelun ja ottaa vastuuta kirkon uudistamisesta. Ajaakseen tavoitteitaan liikkeellä on nettisivut, se osallistuu julkiseen keskusteluun, verkostoi ihmisiä ja tukee uudistusmielisiä ehdokkaita seurakunta-, hiippakunta-, kirkolliskokous- ja piispanvaaleissa.

Kymmenvuotisen toimintansa aikana Tulkaa kaikki -liike on aktivoinut satoja uusia vastuunkantajia seurakuntiin ja kirkon eri tehtäviin. Liike aloitti jo vuoden 2006 seurakuntavaaleissa uuden avoimuuden kulttuurin: vaalilistat tavoitteineen esiteltiin netissä ja vaalikampanja käytiin avoimesti ja julkisesti. Liike on nostanut julkiseen keskusteluun osin piilossa pysytellyttä naispappien ja seksuaalivähemmistöjen syrjintää joissain seurakunnissa ja kirkollisissa järjestöissä. Liikkeen jäsenet ovat edistäneet seurakunnissa omasta hyvästä jakamista muun muassa puolustamalla kansainvälisen ja kotimaisen vastuun määrärahoja ja edistämällä Reilun kaupan tuotteiden käyttöä. Liike on rakentanut vuoropuhelua kirkossa esimerkiksi kutsumalla syksyllä 2013 eri suuntia edustavien lähetysjärjestöjen johtajat vieraikseen.

Juhlatapaaminen Helsingissä

Tulkaa kaikki -liike täyttää 10 vuotta lauantaina 24.10.2015. Juhlateematapaaminen pidetään Helsingin Alppilan kirkon seurakuntasalissa (Kotkankatu 2) klo 13-16. Ohjelmassa alkuhartaus (Teemu Laajasalo), katsaus liikkeen syntyhistoriaan (Vesa Hirvonen), saavutettuihin tavoitteisiin sekä tulevaisuuteen (Henrietta Grönlund) musiikin (Petri Laaksonen) kera. Lisäksi kirkolliskokousedustajat Katri Korolainen ja Heikki Hiilamo kertovat kokemuksistaan ja pohditaan tulevia kirkolliskokous- ja hiippakuntavaaleja. Tilaa myös keskustelulle. Tilaisuus on kaikille avoin. Tilaisuuden jälkeen kaikki ovat tervetulleita myös kirkossa pidettävään sateenkaarimessuun klo 17.