Sinustako luottamushenkilö?

Jos sinua on kyselty tai kysellään ehdokkaaksi syksyn seurakuntavaaleihin, älä ainakaan oikopäätä tyrmää ehdotusta.

Seurakunnissa tarvitaan paljon uusia luottamushenkilöitä. Kotiseurakunnassasi pääset päättämään toiminnan yleislinjoista, esimerkiksi siitä kuinka paljon budjetoidaan nuorisotyöhön tai diakoniaan, satsataanko kirkkomusiikkiin vai päiväkerhoihin.

Isojen seurakuntayhtymien valtuustoissa kyseessä ovat jo aika isot rahatkin, vaikka talousasiat eivät ainoita päätettäviä olekaan. Esimerkkinä olkoon viime vuosien kuuma peruna lähetysmäärärahojen jako, joka monissa kunnissa on nyt uudistettu kokonaan.

Olemme halunneet Tulkaa kaikki –liikkeessä myös avoimuutta päätöksentekoon ja moni muukin vanha perinnepäätös on saatu uuteen käsittelyyn.

Jos mietit, voitko mennä ehdokkaaksi kun rippikoulutietämys on aikojen saatossa jo karissut eikä kirkonpenkkikään kulu kovin ahkerasti, älä suotta mieti kauempaa. Kirkossa on pula nimenomaan maallikoista, tuoreesti ajattelevista kirkon jäsenistä, jotka tuovat tullessaan omien alojensa osaamista ja elämänkokemustaan. Kirkon sisäpiirit ovat kovin samankaltaisia, joten maallikot voivat toimia muutoksen ajureina

Luottamushenkilönä voit paitsi vaikuttaa siihen millainen sinun ja kaltaistesi kirkko on, myös tutustua moneen mukavaan naapuriin.

Tsekkaa ensin Tulkaa kaikki –liikkeen ohjelma, jos se vastaa käsityksiäsi hyvästä elämästä ja kirkosta, ota yhteyttä seurakuntasi tai alueesi yhteyshenkilöön ja ilmoittaudu ehdokkaaksi.

Anna-Maria Soininvaara
luottamushenkilö
Helsingin tuomiokirkkoseurakunta

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *