Paastonajan kirje 1/23

Rakkaat Tulkaa kaikki -ystävät, 

talvi on jo pitkälle kulunut, on käännytty kevääseen. Vietämme paastonaikaa valmistautuessamme pääsiäiseen.
 
Taizén veli Roger puhui sisäisestä hiljaisuudesta ja siitä, miten tärkeää sitä on varjella elämän melskeiden keskellä. Varjelkaamme mekin sitä. Ehkä se puolestaan varjelee luottamusta, josta siitäkin veli Roger usein muistutti. Me voimme kaikki olla luottamuksen pyhiinvaeltajia, tuoda maailmaan luottamusta, jota kipeästi kaivataan. Luottamuksen lähteet ovat ylösnousseessa Jeesuksessa Kristuksessa, jota seuraamaan meidät on kutsuttu. Tulkaa kaikki!
 
Heti pääsiäisen jälkeen meillä on tilaisuus tavata livenä tai etänä. Tulkaa kaikki -liike järjestää lauantaina 15.4.23 klo 13-16 Helsingissä Kallion kirkon Vihreässä salissa (It. Papinkatu 2) ja etänä (linkki alla) teematapaamisen aiheesta ”Seurakuntavaalivoitosta uuteen kirkkolakiin”.
 
Teematapaamisen ohjelma:
12.30 Kahvi (kahvileivät nyyttäriperiaatteella)
13.00 Alkuhartaus: rovasti Arja Majuri
13.05 Esittelyt
13.15 Seurakuntavaalitulokset: YTT, tutkija Veli-Matti Salminen Kirkon tutkimus ja koulutus -yksiköstä (etäyhteydellä)
13.35 Keskustelua
13.50 Kuulumiset hiippakunnista (alueelliset yhdyshenkilöt)
14.35 Keskustelua
15.00 Tauko
15.10 Uusi kirkkolaki ja kirkon tulevaisuus: juristi, kirkolliskokousedustaja Wiking Vuori
15.35 Keskustelua
16.00 Päätös
16.05-17.30 Tulkaa kaikki -liikkeen tuki ry:n vuosikokous
 
Lämpimästi tervetuloa mukaan, lähinä tai etänä, kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisesta tilanteesta hiippakunnissa ja valmistautumisesta ensi vuoden kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaaleihin.  Toinen aiheemme on eduskunnan juuri hyväksymä kirkkolaki ja sen vaikutukset kirkon elämään tulevaisuudessa. 
Samalla meillä on tilaisuus tutustua toisiimme ja verkostoitua. Teematapaamisen jälkeen pidetään Tulkaa kaikki -liikkeen tuki ry:n vuosikokous. Siihenkin kaikki ovat tervetulleita.
Linkki päivän tapahtumiin:
https://us02web.zoom.us/j/86085331694?pwd=aEZGbzNGa09mR1RLV3E3d0wrOTZwdz09
Meeting ID: 860 8533 1694, Passcode: V8HMBa.
 
Sitten vielä muutama asia: 
Mikkelin hiippakunnassa järjestetään piispanvaali. Perinteiseen tapaan olemme lähettäneet ehdokkaille joukon liikkeemme tavoitteisiin liittyviä kysymyksiä. Ehdokkaiden vastaukset tulevat maaliskuun aikana kotisivuillemme ja someen. Käykääpä katsomassa!

Melko monet papit ovat ilmoittaneet jo vihkivänsä myös samaa sukupuolta olevat parit, jotka täyttävät kirkkojärjestyksen rippikoulu- ja kirkon jäsenyys -ehdot. Samoin yhä useammat seurakunnat ovat jo tehneet päätöksen avata tilansa kaikkien parien käyttöön. Seurakuntavaalien jälkeen uudistusmielisiä edustajia on seurakuntaneuvostoissa entistä enemmän. Voitaisiinko Sinunkin seurakunnassasi harkita tilojen avaamista kaikkien parien vihkimiseen? Tulkaa kaikki -liikkeen kautta on saatavissa aiemmin tehtyjä päätöksiä malliksi. Vihkijöistä ja tiloista kootaan tietoja Sateenkaaripappien sivulle (https://sateenkaaripapit.wordpress.com/).
 
Noin kuukausittain etänä kokoontuva Tulkaa kaikki -liikkeen toimintaryhmä etsii uusia jäseniä. Voisitko Sinä antaa muutaman tunnin kuukaudessa liikkeellemme? Tarvitsemme muun muassa tiedottajaa, nettipäivittäjää, tvt-osaajaa, muistionkirjoittajaa ja muutenkin ideoijia ja toteuttajia. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä toimintaryhmän koordinaattoriin Mari Lammiseen (mari.lamminen@evl.fi).
 
Ystävät, siunattua pääsiäiseen valmistautumista ja pääsiäistä teille kaikille! Näkemisiin huhtikuussa.
 
Lämpimin terveisin Tulkaa kaikki -liikkeen toimintaryhmä

Kristuksen kirkko on kaikille!