Lehdistötiedote

TIEDOTE 20.6.2018

Tulkaa kaikki -liike haluaa samaa sukupuolta olevien kirkollisen vihkimisen mahdolliseksi kaikissa seurakunnissa.

Kirkon uudistusmielisten Tulkaa kaikki -liike on julkaissut tavoitteensa syksyn 2018 seurakuntavaaleihin. Liike tahtoo, että samaa sukupuolta olevien parien kirkollinen vihkiminen mahdollistuu kaikissa seurakunnissa. Liike haluaa myös rakentaa luottamusta kirkon sisälle ja tekee töitä, jotta kirkon jäsendemokratia lisääntyisi ja sukupuolisyrjintä seurakunnissa loppuisi. Liike muistuttaa myös omasta jakamisen tärkeydestä niin kotimaassa kuin maailmalla.

Syksyn seurakuntavaalit ratkaisevat, hyväksytäänkö samaa sukupuolta olevat parit seurakunnissa ja koko kirkossa. Paikallisseurakunnissa voidaan esimerkiksi ratkaista, ovatko kirkkotilat kaikkien parien käytössä. Kirkon yhteisestä kannasta avioliittoon päättää kirkolliskokous, mutta sen kokoonpano riippuu nyt valittavista seurakuntien luottamushenkilöistä. Näissä vaaleissa voi siis vaikuttaa myös siihen, millaista väkeä kirkolliskokoukseen valitaan”, kertoo Tulkaa kaikki -liikkeen koordinaattori Vesa Hirvonen.

Tulkaa kaikki -liike on vaikuttanut kirkossa vuodesta 2005, ja sen ehdokasmäärät ovat kasvaneet joka vaaleissa. Liike on tullut tunnetuksi mm. vähemmistöjen puolustajana ja avoimuuden lisääjänä kirkossa.

“Tulevien vaalien osalta iloitsemme erityisesti siitä, että ehdokkaita on ilmoittautunut paljon pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Liikkeellämme on vahva rooli kirkollisessa päätöksenteossa pääkaupunkiseudulla, mutta valtakunnallisessa vaikuttamisessa tarvitsemme lisää vastuunkantajia eri puolelle Suomea”, Vesa Hirvonen summaa.

Ehdokasrekrytointi käy kuumimmillaan kesän aikana. Tulkaa kaikki -vaalilistojen lisäksi liikkeen ohjelmaan sitoutuneita ehdokkaita löytyy mm. poliittisten ryhmien listoilta. Tulkaa kaikki on liikkeenä puoluepoliittisesti sitoutumaton.

Seurakuntavaaleissa äänestetään 18.11. (ennakkoäänestys 6.-10.11.). Ehdokasasettelu päättyy 17.9. Ehdolle voivat asettua evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Vaalikausi on nelivuotinen, ja sen aikana edustajat vaikuttavat paikallisen päätöksenteon lisäksi mm. seuraavan kirkolliskokouksen valintaan.

Lue koko ohjelma täältä:

https://tulkaakaikki.net/vaalit-2018/tulkaa-kaikki-liikkeen-seurakuntavaaliohjelma-2018/

Lisätietoja:

Tulkaa kaikki -liikkeen koordinaattori Vesa Hirvonen, vesa.hirvonen@)helsinki.fi, puh. 050-3461084