Kesäkirje 2023

Rakkaat Tulkaa kaikki -ystävät, 

juhannuksen ollessa tuloillaan muutamia asioita:

VALMISTAUTUMINEN KIRKOLLISKOKOUS- JA HIIPPAKUNTAVALTUUSTOVAALEIHIN
Loppuvuottamme tulee hallitsemaan valmistautuminen kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaaleihin ensi vuoden helmikuussa. Alustavat vaalisivumme on avattu (https://tulkaakaikki.net/kirkolliskokousvaalit-2024/), ja hiippakunnissa on aloitettu listojen suunnittelu. Kaikissa hiippakunnissa pyritään yhteen uudistusmielisten listaan sekä maallikko- että pappispuolella sekä kirkolliskokous- että hiippakuntavaltuustovaalissa.
Jos voit auttaa valmisteluissa tai olet halukas ehdokkaaksi, ole hyvä ja ota yhteyttä hiippakuntasi vaalivalmistelijaan (https://tulkaakaikki.net/vaalivalmistelijat/). Kesä on hyvää aika verkostoitua vaaleja varten. Otetaan vaalit puheeksi, kun tavataan tuttuja.

TEEMATAPAAMINEN SYYSKUUSSA
Tulkaa kaikki -liikkeellä on perusohjelma, mutta vaaleja varten laadimme päivitetyn vaaliohjelman. Ohjelmaa työstetään lauantaina, 9.9.23 klo 12-15 pidettävässä vaaliaiheisessa teematapaamisessa Kallion kirkon vihreässä salissa (It. Papinkatu 2, Helsinki). Kahvitus alkaa klo 11.30. Tarjoilu nyyttäreinä. Tila ei valitettavasti ole esteetön, mutta osallistua voi myös etäyhteydellä, jonka linkki löytyy aikanaan liikkeemme kotisivuilta. Tervetuloa mukaan!

KESÄTAPAHTUMIA
Tulkaa kaikki -ihmiset ovat perinteisesti tavanneet toisiaan herättäjäjuhlien ja muiden hengellisten kesäjuhlien lisäksi kirkollisissa pride-tapahtumissa. Tässä tietoja Helsinki-pridesta:

Saksan katolisen kirkon uudistusprosessista (synodaalinen tie) keskustellaan Yhteys-liikkeen tilaisuudessa Kallion kirkon vihreässä salissa (käynti paloaseman puolelta) perjantaina 30.6. klo 16.15. Piispainkokouksen ja maallikkojärjestön Saksassa järjestämien keskustelujen teemoina ovat vallankäyttö ja päätöksenteko, selibaatti, naisten ja maallikoiden rooli sekä seksuaalietiikka. Jorma Hentilä alustaa. Mukana mahdollisesti osanottaja katolisesta kirkosta. 
 
Perinteinen Pride-viikon Sateenkaarimessu on Kallion kirkossa perjantaina 30.6. klo 18.00. Saarnaa pappi Aki Kekkonen, sateenkaaripappi Jaana Partti toimii liturgina. Kanttorina Kimmo Puunenä sekä mukana Ääniset-kuoro. Lisätiedot Jaana Partti, jaana.partti@evl.fi.
 
Tervetuloa marssimaan lauantaina 1.7. Pääkaupunkiseudun ev.lut. seurakunnat ovat solmineet kumppanuussopimuksen, johon kuuluu mm. oma 50 henkilön kävelyblokki. Kirkon blokkiin tulee ilmoittautua Hensku Kettusaarelle, hensku.kettusaari@evl.fi. Kaikkien ryhmien takana marssijat kulkevat vapaassa muodostelmassa. Kaikki ovat siis tervetulleita, vaikka ei mahtuisi oman järjestön blokkiin. Lisätiedot kristiina.vahakangas@evl.fi.
 
Pride-viikon Sateenkaariseurat Herättäjä-yhdistyksen Seuratuvalla sunnuntaina 2.7. klo 16.00, Salomonkatu 17 D, 2. krs. Lisätiedot Leena Väyrynen-Si, leena.vayrynen-si@h-y.fi.
 
Ekumeeninen Yhteys-liike ry on aloittanut varainkeruun European Forum of LGBT Chistian Groups -konferenssia varten, joka pidetään Turun Kristillisellä opistolla keväällä 2025. Kolehtianomuksia on lähetetty seurakuntiin ja seurakuntayhtymille. Jos voit vaikuttaa luottamushenkilönä anomuksen hyväksymiseen, olemme kiitollisia. Lisätietoaja Arja Majuri, arja.majuri51@gmail.com tai Pauli Löija, pauli.loija@live.fi.

Pride-tapahtumia on myös muilla paikkakunnilla.

TERVEISIÄ KEVÄÄLTÄ JA ALKUKESÄLTÄ
Huhtikuussa pidetyssä seurakuntavaaleista eteenpäin -aiheisessa teematapaamisessa tutkija Veli-Matti Salminen kertoi seurakuntavaalituloksista. Vaalit menivät tavoitteidemme kannalta hyvin. Valittujen luottamushenkilöiden enemmistö kannattaa myös samaa sukupuolta olevien parien vihkimistä kirkossa. Luottamushenkilöiden nuorimmassa ikäluokassa liikkeemme on useimmin mainittu viiteryhmä! Nämä ovat rohkaisevia tutkimustuloksia.

Samassa tilaisuudessa kirkolliskokousedustaja, juristi Wiking Vuori kertoi uudesta kirkkolaista, joka astuu voimaan 1.7.2023. Laki ei muutu sisällöllisesti paljon, mutta siitä tulee helppokäyttöisempi. Lisäksi se mahdollistaa kauan kaivattujen sisällöllisten uudistusten valmistelun aloittamisen. Jossain määrin hallinto kevenee alistussäännnösten purkamisen myötä ja lainsäädäntö muuttuu joustavammaksi, kun esimerkiksi viranhaltijoiden asemasta säädetään jatkossa eduskunnan hyväksymällä lailla.

Mikkelin hiippakunnassa käytiin kesän alussa piispanvaali, jossa monien liikkeemme jäsenten kannattama ja tukema Mari Parkkinen tuli valituksi. Lämpimät onnittelut Marille ja kiitokset kaikille ehdokkaille!

KUULUTUS
Toimintaryhmä tarvitsee sihteeriä. Olemme etsineet ja rukoilleetkin, mutta vielä ei ole löytynyt. Voisitko Sinä antaa liikkeelle aikaasi – kokouksia on harvemmin kuin kerran kuussa, ja ne pidetään etänä? Näppärä henkilö tekee muistion jo kokouksen kuluessa. Jos olisit käytettävissä, ota yhteys toimintaryhmän koordinaattoriin Mari Lammiseen mari.lamminen(at)evl.fi.
 
Rakkaat ystävät, Kristuksen kirkko on kaikille!
Iloista ja siunattua kesää Sinulle ja läheisillesi toivottaa
Tulkaa kaikki -liikkeen toimintaryhmä