Kesäkirje 2022

Kesäinen tervehdys Tulkaa kaikki -väki!

Kesä on tullut, ja ennen kuin itse kukin lipuu kokonaan toivottavasti leppoistavaan lomatunnelmaan, pieni ajankohtaiskatsaus Tulkaa kaikki- liikkeestä.

  • Uutisia kevään kirkolliskokouksesta: avioliittokeskustelu sujui odotettua säyseämmin. Pääasia oli, että sateenkaariparien vihkiasia siirtyi nyt piispainkokoukselle. Kirkolliskokouksessa oli käsittelyssä toki myös muita teemoja, kuten talous. Säästää pitää!
  • Väläyksiä Oulun kirkkopäiviltä: liikkeellämme oli kirkkopäivätorilla Yhteys-liikkeen ja Voimavara-hankkeen kanssa yhteinen pöytä. Lauantaina 21.5.2022 järjestettiin Teerenpeli-ravintolan kabinetissa Tulkaa kaikki -väen tapaaminen. Tilaisuudessa tehtiin tilannekatsaus paikallisiin listoihin: monille paikkakunnille tulee uudistusmielisiä listoja. Paikalla olijat olivat tyytyväisiä Tulkaa kaikki -vaaliohjelmaan, mutta huomattiin myös, että viestinnässä täytyy vielä enemmän korostaa sitä, että vaalit vaikuttavat kirkolliskokouksen edustajavalintaan. 
  • Kesäkuu on Pride-kuukausi, ja sen yhteydessä järjestämme perjantaina 1.7. klo 16-17.30 Kallion kirkon kappelisalissa (Itäinen Papinkatu 2, Helsinki) info- ja keskustelutilaisuuden seurakuntavaaleista. Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla ja sen jälkeen keskustellaan Vesa Hirvosen ja Mari Lammisen johdolla srk-vaaleista ja niihin osallistumisesta. Musiikista vastaa Petri Laaksonen. Tervetuloa, tulkaa kaikki! Tilaisuuden jälkeen klo 18 alkaa sateenkaarimessu Kallion kirkossa. Lauantaina 2.7. klo 12 käynnistyy pride-kulkue Senaatintorilta. Tervetuloa marssimaan jo tutuksi tulleen valkoisen ristin alle!
  • Syksyn suurrutistus on seurakuntavaalit: iloksemme vaaleihin on jo nyt tiedossa kymmeniä uudistusmielisiä listoja. Erilaisten uudistusmielisten tahojen olisi hyvä tehdä yhteistyötä ja pyrkiä mieluiten yhteisiin listoihin. Jatketaan kaikki uusien ja vanhojen Tulkaa kaikki-henkisten ehdokkaiden etsimistä! Listojen koolla on vaikutusta lopputulokseen. Tiedätkö jo, mitä Sinun seurakunnassasi tapahtuu? Ota yhteys alueesi Tk-yhdyshenkilöön (https://tulkaakaikki.net/alueelliset-yhteyshenkilot/) ja miettikää yhdessä, mitä olisi tehtävissä ehdokkaiden löytämiseksi. Esimerkiksi seurakuntien työntekijöiltä ja vapaaehtoisilta (mm. kirkkokuorolaisilta) voi kysyä ehdokasvinkkejä, samoin paikallisaktiiveilta ja -poliitikoilta. Osa seurakunnista kokoaa tietoja tekeillä olevista listoista listatietoja sivuilleen; sekin on yksi potentiaalinen rekrytointiväylä.

 
 
Rakkain kesäterveisin
Tulkaa kaikki -liikkeen toimintaryhmä
 
”Minun mielessäni on juhannus
ja juhla ja mittumaari,
ja jos minä illoin itkenkin,
niin siellä on sateenkaari.”
(Eino Leino)
 
 
Kristuksen kirkko on kaikille!