Aineellista hyvää jakamassa

Lauantaina iltapäivällä kotikirkkooni saapuu ihmisiä, jotka kantavat painavia laatikoita ja isoja kasseja. Kirkossa pidetään ensimmäinen Kyläkirppis.

Pöytävuokran hinta ohjataan Yhteisvastuukeräykselle.

Kahden seurakuntasalin pöydille pinotaan huolellisesti tavaroita ostajia varten. Kirkon keittiössä lämmitellään jo vohvelirautoja, keitetään kahvia ja sekoitetaan mehua. Valmiiden vohveleiden ja juomien tuotto tulee myös Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Ostajat ovat löytäneet tiensä kirkolle ilmoitusten ja eri facebook-ryhmissä olleiden kutsujen innoittamina. Kirppispöydiltä tehdään löytöjä ja vohvelit ovat herkullisia välipaloja. Järjestäjäporukassa olevan papin mukaan suurin osa oli hänelle entuudestaan tuntemattomia.

Ihmisillä on halu auttaa. Tärkeää on, että löytyy mielekäs auttamisen kohde. Tänä vuonna Yhteisvastuukeräyksen tuotto menee saattohoidon parantamiseen Suomessa ja Guatemalaan alkuperäiskansojen parissa tehtävään työhön. Kun kohde on hyvä ja keräyksen järjestäjä on luotettava, lahjoittajia löytyy. Ihmiset antavat, vaikka heillä itsellään ei olisikaan paljoa rahaa.

Tulkaa kaikki -liikkeen ohjelmassakin pidetään tärkeänä, että omaa aiheellista hyvää jaetaan oman maamme ja maailman köyhien kanssa. Kotikirkkoni tapahtuma oli siksi antoisa, että se loi yhteisöllisyyttä alueen asukkaiden kesken. Samalla sekä kirppispöydän pitäjät että ostajat halusivat tukea kaukana olevia lähimmäisiä.

 

Laura Koskelainen

Malmin seurakunta
Helsinki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.