Tulkaa kaikki syyskirje 3/17

Rakkaat ystävät,

muutamia asioita tiedoksenne nyt syksyn alettua:

TEEMATAPAAMINEN SEURAKUNTAVAALEISTA

Tulkaa kaikki -liike aloittaa valmistautumisensa ensi vuoden seurakuntavaaleihin jo nyt. Tule Alppilan kirkolle (Kotkankatu 2, Helsinki) la 21.10 klo 13-16 (kahvi jo klo 12.30). Tarjoilu nyyttäriperiaatteella. Aloitamme vaaliteemojen ja kampanjan suunnittelun. Kärjeksi on ajateltu avioliittoa. Mukana huippualustajia. https://tulkaakaikki.net/tervetuloa-teematapaamiseen-helsingissa-21-10/

VIHKIOIKEUS

Kesä oli viileä, mutta pride-kulkueet toivat siihen iloa ja lämpöä. Syksyä on sävyttänyt keskustelu samaa sukupuolta olevien parien oikeudesta kirkolliseen vihkimiseen, joka kulminoitui pastori Kai Sadinmaan saamaan moitteeseen Helsingin tuomiokapitulilta. Antamalla pelkän moitteen kapituli ei lähtenyt rankaisulinjalle, mitä monet pitävät tärkeänä nykytilanteessa.  Syyskuun lopussa 51 pappia ilmoitti julkisesti vihkivänsä myös samaa sukupuolta olevia pareja.

Tulkaa kaikki -liikkeen toimintaryhmä ilmaisee lämpimän tukensa papeille, jotka kirkkojärjestykseen vedoten vihkivät jo nyt sama sukupuolta olevia pareja ja toivoo Tulkaa kaikki -ihmisten tukevan heitä kaikin tavoin. Samalla toteamme, että liikkeessämme on tilaa myös hitaammin eteneville. Tärkeintä on, että yhdistämme voimamme ja edistämme oikeudenmukaisuuden ja lähimmäisenrakkauden toteutumista myös tasa-arvoisen avioliiton asiassa.

Tulkaa kaikki -liikkeen kotisivuilla on lista avioliittoaiheisista blogikirjoituksista, joita liikkeemme aktiivit ovat laatineet. https://tulkaakaikki.net/kirjoituksia/ Osallistu Sinäkin keskusteluun omassa seurakunnassasi!

PIISPANVAALIT

Helsingin hiippakunnan piispaksi valittiin elokuussa kirkkoherra Teemu Laajasalo. Vaalitulos nostatti paljon keskustelua Tulkaa kaikki -liikkeen sisällä, luonnollisesti lähinnä Helsingin hiippakuntaan kuuluvien keskuudessa. Kaikki kolme piispaehdokasta olivat Tulkaa kaikki -liikkeen ohjelman allekirjoittajia, ja kaikki saivat liikkeen ihmisiltä kannatusta. Jälkipuinti on ollut välillä kiivastakin. Tulkaa kaikki -toimintaryhmä tapasi tulevan piispan 20.9. Helsingissä. Myös ristiriidat esimerkiksi vihkikysymyksessä nostettiin avoimesti pöydälle ja niistä keskusteltiin. Luvattiin myös pitää yhteyttä jatkossakin. Nyt olisi tärkeää ryhtyä rakentamaan uutta. Tarvitsemme hyvää yhteistyötä kaikkien uudistusmielisten kesken tulevissa seurakuntavaaleissa.

Ennen syksyn seurakuntavaaleja on vuorossa arkkipiispanvaali kevättalvella. Liikkeemme ihmisten kannatus jakaantuu siinäkin vaalissa usealle ehdokkaalle. Tulkaa kaikki -liike tulee järjestämään arkkipiispaehdokkaille paneelikeskustelun vuoden alussa.

TULKAA KAIKKI – HÄME

Lahden seudulta käynnistynyt maakunnallinen TK-liikehdintä on vakiintunut, kokouksissa käy kymmenkunta henkilöä, sähköpostilistalla on moninkertainen määrä kiinnostuneita ja innostuneita. Paikallinen valmistautuminen srk-vaaleihin on alkanut. Verkkosivut ovat rakenteilla, niiden tunnus on Tulkaa kaikki – Häme.  Ryhmän seuraava kokous on Lahdessa maanantaina, 30.10.17 klo 19.00, paikkana monitoimikeskus Takatasku, Huovilankatu 4, tervetuloa.  Ryhmän sähköpostilistaa ylläpitää Antero Helanterä antero.helantera@phnet.fi Toiminnasta voi tiedustella Jarkko Juseliukselta, puh. 0405100520 ja sp. jarkko.juselius@gmail.com

Alueellinen aktiivisuus olisi tervetullutta muuallakin Suomessa.

Ystävät, Kristuksen kirkko on kaikille, ja meidät on kutsuttu sitä rakentamaan!

Iloista ja siunattua syksyä Sinulle ja läheisillesi 

toivottaa

Tulkaa kaikki -liikkeen toimintaryhmä

 

Teknisten vaikeuksien takia kirje on sähköpostitettu ehkä joillekin, jotka ovat jo aiemmin poistuneet postituslistalta. Pahoittelumme.

Myös jotkut aiemmin osoitteenmuutoksen ilmoittaneet henkilöt ovat saattaneet teknisten ongelmien vuoksi pudota pois postitulistalta. Jos et ole saanut kirjettä, voit pyytää päästä postituslistalle lähettämällä viestin ”haluan Tulkaa kaikki -postituslistalle” osoitteeseen tulkaakaikki@gmail.com