Tulkaa kaikki -liikkeen pääsiäiskirje 1/19

Rakkaat Tulkaa kaikki -ystävät,

kevään valo ja lämpö lisääntyvät luonnossa, mutta kristillinen kirkko viettää paastonaikaa. Onko se ristiriitaista? Ehkä ei, paasto näet kutsuu meitä vapautumaan turhista asioista, liiallisuudesta, haitallisista sidoksista. Näin paasto palvelee elämää, iloa, vapautta. Vapaus on meille kristityille tärkeä asia: ”Vapauteen Kristus meidät vapautti” (Gal. 5:1), todistaa apostolikin. Mukavaa olla kutsuttu vapauteen!

Seuraavaksi muutama sana menneestä ja tulevasta.

Uudet luottamushenkilöt ovat aloittaneet

Seurakuntavaalit saatiin onnellisesti käytyä ja uudet luottamushenkilöt ovat aloittaneet työnsä. Ilahduttavan monen seurakunnan neuvostoon on saatu maallikkopuheenjohtaja, joukossa myös meidän listoiltamme valittuja. Tulkaa kaikki -edustajia on iloksemme valittu myös kirkkovaltuustojen johtotehtäviin: pääkaupunkiseudulla Helsingissä ja Vantaalla yhteisiä kirkkovaltuustoja johtaa Tulkaa kaikki -edustaja, samoin esimerkiksi Järvenpäässä. Vaali vaalilta mennään eteenpäin, meihin luotetaan, edustajamme rakentavat paikallisseurakuntia ja kirkkoa yhdessä muiden luottamushenkilöiden kanssa. Muistathan luottamushenkilöitämme rukouksin.

Kirkolliskokousvaaleihin valmistautuminen

Kirkon vaalit jatkuvat: helmikuussa 2020 pidetään kirkolliskokousvaalit, ja liikkeemme on jo aloittanut niihin valmistautumisen. Nyt etsimme henkilöitä koordinoimaan osallistumistamme kirkolliskokousvaaleihin eri hiippakunnissa. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan hiippakuntasi vaalikoordinaatioryhmään, vastaathan oheiseen kyselyyn. Ilmoita kiinnostuksestasi 14.4.2019 mennessä. Linkki lomakkeeseen: https://goo.gl/forms/GY4WC0VOYH5vpoDp1

Ideoita liikkeen tulevaisuudesta

Tulkaa kaikki -liikkeen periaatteena on ollut toimia vapaana verkostona, jolla ei ole ollut hallintobyrokratiaa, pankkitilejä eikä varainkeruuta. Tämä on pitänyt toiminnan ketteränä ja vapauttanut voimavaroja sisältötyöhön. Toisaalta ammattimainen vaalityö ja viestintä hyötyisivät järjestäytymisestä.

Emme ole kyenneet ottamaan vastaan rahoitusta esimerkiksi vaalikampanjoihin, ja tulevaisuudessa saattaa olla hankala pitää yllä nettisivuja ja rekistereitä, jos tukenamme ei ole minkäänlaista juridista rakennetta. Henkilörekisterisäännökset ovat tiukentuneet, ja selvitämme paraikaa, voiko esimerkiksi allekirjoittajalistamme jatkossa olla julkisesti näkyvissä.

Olemme tehneet kyselyn, jolla kartoitamme Tulkaa kaikki -ihmisten ajatuksia siitä, miten meidän olisi viisasta toimia jatkossa. Kannattaisiko pyrkiä jatkamaan avoimena verkostona? Kannattaisiko perustaa tiedotusta ja varainhankintaa varten liikkeen kylkeen pienimuotoinen yhdistys? Vai kannattaisiko itse liike muuttaa rekisteröidyksi yhdistykseksi? Tässä kirjeessä kyselyn saavat kaikki Tulkaa kaikki -ohjelman allekirjoittaneet, joiden osoite on tiedossamme. Joillekin (lähinnä vaaliehdokkaille) se on lähetetty jo aiemmassa postituksessa, kiitos vastanneille. Jollet ole vielä saanut kyselyä ja/tai vastannut siihen, olisimme iloisia jos vastaisit ja antaisit vinkkisi. Kyselyssä etsitään myös uusia toimijoita mukaan, olisitko Sinä sellainen? Vastaathan 10.4. mennessä. Linkki lomakkeeseen:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeM5buFblcgb51YoehK_6A780myaqJIaqolmwzlRfNSg-YVsQ/viewform

Liikkeemme toimintaryhmä käsittelee kyselyä ma 15.4. klo 16.30 Helsingissä Keskustakirjasto Oodissa (Töölönlahdenkatu 4, 2. krs, ryhmätila 4) pidettävässä kokouksessa. Kokous on avoin kaikille liikkeen ihmisille, tervetuloa mukaan keskustelemaan! Lisätiedot arttu.lindroth@helsinki.fi ja katri.korolainen@gmail.com.

Kirkkopäivät

17.-19.5. järjestetään Jyväskylässä Kirkkopäivät. Liikkeemme on perinteisesti ollut mukana Yhteys-liikkeen ja muiden uudistusmielisten järjestöjen kojulla. Olemme myös järjestäneet pienimuotoisen Tulkaa kaikki -ihmisten tapaamisen. Näin on tarkoitus toimia tälläkin kerralla. Seuraa liikkeemme kotisivujen Ajankohtaista-palstaa ja fb-sivuja. Sinne tulee lisätietoa asiasta.

Kristuksen kirkko on kaikille!

Siunattua paaston- ja pääsiäisen aikaa Sinulle ja läheisillesi toivottaa

Tulkaa kaikki -liikkeen toimintaryhmä