Tulkaa kaikki –liikkeen kevätkirje 2/2016

Tässä jäsenkirjeessä:

  • kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaalit
  • palautelomake
  • tapaaminen huhtikuussa
  • kutsu toimintaryhmään
Rakkaat Tulkaa kaikki –ystävät,

aivan ensimmäiseksi lämmin kiitos kaikille teille, jotka olitte ehdokkaina tai muuten ponnistelitte helmikuisissa kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaaleissa (https://tulkaakaikki.net/mediatiedote/), joissa uudistusmieliset menestyivät hyvin. Helsingin hiippakunnassa Tulkaa kaikki -liike saavutti edelleen puolet kirkolliskokousedustajapaikoista. Ensimmäistä kertaa Tulkaa kaikki –nimiset ehdokaslistat saivat kirkolliskokousedustajia myös Helsingin ulkopuolella: Tampereella ja Oulussa. TK-listojen lisäksi hiippakunnissa oli monia muita uudistusmielisiä listoja, jotka menestyivät hyvin, esimerkiksi Espoon Kevään kirkko –listat saivat hyvin edustajia läpi, samoin Kuopion ja Porvoon hiippakuntien listat.

Kirkolliskokouksessa on nyt mukavankokoinen uudistusmielisten joukko, joka epäilemättä pystyy hyvään yhteistyöhön muidenkin edustajien kanssa. Kirkolliskokousedustajillemme on perustettu fb-ryhmä. Jos olet kk-edustaja etkä ole vielä ryhmässä, ota yhteyttä katri.korolainen@gmail.com. Myös hiippakuntavaltuustoissa on nyt iso joukko uudistusmielisiä edustajia eri hiippakunnissa.Toivomme, että hiippakuntavaltuustot aktivoituvat jatkossa yhä enemmän ottamaan sitä asemaa, joka niillä voi olla uusien ajatusten kehittelyssä hiippakunnissa.

Tulkaa kaikki -liikkeessä on alusta asti ajateltu, että vaaleissa meillä on
kolme tavoitetta: hyvien päättäjien saaminen valituiksi, keskustelun
herättäminen tavoitteistamme ja ihmisten aktivoiminen ja verkostoiminen. Vaalit menivät kaikkien tavoitteiden osalta hyvin. Kuten TK-toimintaryhmä totesi tammikuisessa vaalikirjeessään, kirkon uudistuminen ei tapahdu hetkessä, ei vuodessa eikä parissa. Siihen tarvitaan jatkuvuutta ja sinnikkyyttä. Tulkaa kaikki –liike edustaa jatkuvuutta pop up-kulttuurissamme!

Palautelomake

Jotta voimme mahdollisimman paljon hyötyä menneiden vaalien kokemuksista, olemme laatineet palautelomakkeen, jonka kautta toivomme saavamme paljon kokemuksia, ideoita ja kehitysehdotuksia. Täytä Sinäkin lomake ja lähetä meille terveisiä!

Vaaleista eteenpäin -teematapaaminen

Seuraava kasvoista kasvoihin –tapaamisemme (https://tulkaakaikki.net/teematapaaminen-16-4/) on lauantaina 16.4. klo 13-16.30 Ruoholahden kappelissa, os. Selkämerenkuja 1 (Ruoholahden metroaseman kortteli), Helsinki. Aloitamme kahvilla klo 12.30. Aiheina ovat vaalitulos eri hiippakunnissa, liikkeen rakenne ja toiminta, vaikuttaminen liikkeessä, tulevat haasteet. Mukana mm. kirkolliskokousedustajat Kirsi Ojansuu-Kaunisto ja Katri Korolainen. Tule Sinäkin iloitsemaan, keskustelemaan ja suunnittelemaan tulevaa!

Kutsu toimintaryhmään

Tulkaa kaikki -liikkeessä vallitsee suora demokratia: kaikki allekirjoittajat on kutsuttu osallistumaan liikkeen toimintaa johtavan toimintaryhmän työskentelyyn. Vastuunkantajia kaivataan lisää. Voisitko Sinä harkita toimintaryhmän jäsenyyttä? Tarjolla esimerkiksi seuraavia tehtäviä: tiedottaja, yhteydenpitäjä hiippakuntiin, blogivastaava. Kokouksia on vähemmän kuin kerran kuussa Helsingissä. Sinua tarvitaan! Tarjolla näköalapaikka kirkolliseen elämään! Jos kiinnostuit, ota yhteys henrietta.gronlund@helsinki.fi.

Tänä paastonaikana

Rakkaat ystävät, paastonaika kutsuu meitä elämän hälinästä ja huolista rauhaan, levolliseen Vapahtajamme läheisyyteen. Saamme elää, kuolla ja kerran nousta ylös Hänen kanssaan. Ollaan Hänen ja toistemme lähellä rukouksessa – rukouksessa kaikkien valittujen edustajien puolesta, toinen toistemme puolesta, samalla ja eri tavalla ajattelevien ihmisten puolesta. Tehdään kaikki yhdessä tietä Kristukselle.

Lämpimin paastonajan ja pian seuraavan Herran pääsiäisen terveisin

Tulkaa kaikki –liikkeen toimintaryhmä

Henrietta Grönlund henrietta.gronlund@helsinki.fi
Vesa Hirvonen vesa.hirvonen@helsinki.fi
Pauliina Jalola jalola@hotmail.com
Katri Korolainen katri.korolainen@gmail.com
Markku Laitinen TapLaitinen@gmail.com
Mari Lamminen mari.lamminen@evl.fi
Maximilian Mannola max.mannola@gmail.com
Arja Penttinen arja.penttinen@evl.fi
Pia Pihlaja pia.pihlaja@gmail.com,
Ilari Rantakari ilari.rantakari@gmail.com
Veronica Saarela veronica.saarela@helsinki.fi
Jaakko Weuro weuro@iki.fi