Tulkaa kaikki –liikkeen kevätkirje 1/17

Rakkaat Tulkaa kaikki -ystävät,

lämmin paastonajan tervehdys teille kaikille!

Tasa-arvoinen avioliittolaki ja vihkiminen

Paastonaika alkoi tänä keväänä iloisella tapahtumalla: tasa-arvoinen avioliittolaki tuli 1.3.voimaan. Samaa sukupuolta olevien avioliiton kannatus myös kirkossa kasvaa nopeaa vauhtia. Kuumin keskustelu käydään nyt siitä, voivatko samaa sukupuolta olevat parit jo nykysäädöksin saada kirkollisen vihkimisen. Yhä useammat papit ovat valmiita vihkimään ja yhä useammat seurakunnat tarjoamaan tiloja vihkimisiin ja siunauksiin, koska katsotaan, että kirkkojärjestys jo mahdollistaa vihkimiset. Vihkivät papit eivät katso olevansa ”kapinapappeja” vaan lakeja ja kirkkojärjestystä noudattavia kirkon palvelijoita ja viranomaisia.

Tasa-arvoisen avioliiton edistämiseksi papit ovat lanseeranneet Piispoille postia -kampanjan, johon voit liittyä mukaan Facebookissa tapahtuman sivulla: https://www.facebook.com/events/409817249366766/

#piispoillepostia -kampanjan kortti. Papit tasa-arvoisen kirkollisen vihkimisen puolesta -Facebook-yhteisön osoite www.facebook.com/kirkollisenvihkimisenpuolesta

Osa papeista ja seurakunnista on taas sitä mieltä, että tässä vaiheessa voidaan osallistua parien hääiloon, mutta että itse vihkimiseen ei valitettavasti ole mahdollisuutta ilman kirkolliskokouksen eri päätöstä, ja että asiaa tulee edistää kirkolliskokouksessa. Kirkolliskokoukseen onkin tulossa aloite, jossa ehdotetaan kirkkokäsikirjaan muutoksia, jotka ottaisivat huomioon samaa sukupuolta olevat parit.

Tulkaa kaikki -liikkeessä on tilaa kaikille, jotka haluavat edistää samaa sukupuolta olevien parien oikeuksia. Tulkaa kaikki -liike iloitsee kaikista avioliiton solmivista pareista. Tarjoamme sekä teologista että juridista tukea mahdollisiin ongelmatilanteisiin pareille ja papeille.

Teematapaaminen avioliitosta ke 19.4. Lahdessa

Avioliittokeskustelu jatkuu liikkeemme teematapaamisessa ”Kirkko ja avioliitto – missä nyt mennään”, joka pidetään ensimmäistä kertaa Helsingin ulkopuolella. Kokoonnumme keskiviikkona, 19. huhtikuuta klo 18 Lahdessa, Takatasku-tilassa, aseman naapurissa, Huovilankatu 4. Tuomiokapitulin maallikkojäsen Sami Ojala alustaa, juontajana toimittaja Jarkko Juselius. Keskustelua, kahvitarjoilu.

Kirkkopäivät Turussa 19.–21.5.

Tulkaa kaikki -väkeä on mahdollista tavata myös Kirkkopäivillä Turussa 19.–21. toukokuuta.Pystytämme yhdessä Yhteys-liikkeen ja muiden uudistusmielisten liikkeiden kanssa esittelypöydän kirkkopäiville. Päivystäjiä tarvitaan, joten jos olet käytettävissä vähänkin aikaa, ota yhteys jorma.hentila@gmail.com . Osallistumme myös sateenkaarimessuun la 20.5. klo 18 ja sen jälkeiseen teehetkeen Henrikin kirkolla, Peltolantie 2.

Helsingin piispanvaali

Piispa Irja Askolalle valitaan seuraaja elokuussa. Tähän mennessä ehdolle asetetut kolme ehdokasta ovat kaikki Tulkaa kaikki -allekirjoittajia. Ehdota heille nasevia kysymyksiä (lähetä ne pia.pihlaja@gmail.com ), teemme perinteiseen tapaan ehdokkaille kysymyspatteriston, ja julkaisemme vastaukset sivuillamme valitsijoiden tueksi.

Ystävät,
yhdytään paastorukoukseen:

”Herra, sinä luot uutta.
Ojenna kätesi, vapauta meidät,
vedä mukaan valtakuntasi tulemisen iloon.
Ylistämme sinua, Herra, sinä Todellinen.”
(Kirkkokäsikirja)

Kristuksen kirkko on kaikille!

Rakkain terveisin Tulkaa kaikki -liikkeen toimintaryhmä

Tulkaa kaikki liike Facebookissa:
Löydät meidät osoitteesta www.facebook.com/tulkaakaikkiliike
Sivulla muun muassa linkit tapahtumiimme sekä poimintoja ajankohtaisista uutisista. Tykkää meistä ja liity keskusteluun.