Tulkaa kaikki -liikkeen kesäkirje 2/19

Hei, hyvä Tulkaa kaikki -väki!
Juhannuksen ollessa tulollaan muutamia asioita:

LIIKKEEN TUKIYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN

Maanantaina 10.6. liikkeemme historiassa kääntyi lehti, kun liikettä palvelemaan perustettiin Tulkaa kaikki -liikkeen tuki ry. Itse liike siis säilyy ennallaan vapaana, toimintaryhmän johtamana verkostona, mutta juridisia ja taloudellisia vastuita varten meillä on nyt uusi työrukkanen. Perustamiskokouksessa Temppeliaukion kirkon seurakuntasalissa yhdistyksen perustamiskirjan allekirjoitti 22 liikkeen tukijaa. Perustamiskokouksen jälkeen yhdistyksen vuosikokouksessa hyväksyttiin tukiyhdistyksen ensimmäisen vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valittiin hallituksen jäsenet. Uuden yhdistyksen hallituksessa uusilla Tulkaa kaikki -toimijoilla on vahva panos. Ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Arttu Lindroth, ja muiksi hallituksen jäseniksi Signe Jauhiainen, Katri Korolainen ja Rasmus Tillander sekä hallituksen varajäseneksi Helena Savander-Lehtinen. Tukiyhdistyksen säännöt julkaistaan liikkeen nettisivuilla, kun ne on virallisesti hyväksytty Patentti- ja rekisterihallituksessa. Ohjeet tukiyhdistyksen jäseneksi liittymisestä julkaistaan nettisivulla sekä sosiaalisessa mediassa pian virallisen hyväksynnän jälkeen.

VALMISTAUTUMINEN KIRKOLLISKOKOUS- JA HIIPPAKUNTAVALTUUSTOVAALEIHIN

Syksyämme tulee viitoittamaan valmistautuminen kirkolliskokousvaaleihin, jotka ovat meille aivan käsittämättömän tärkeä ponnistus! Eri hiippakunnissa on jo aloitettu sekä maallikko- että pappislistojen suunnittelu. Useissa hiippakunnissa pyritään uudistusmielisten yhteisiin listoihin. Jos voit auttaa valmisteluissa tai olet jopa halukas ehdokkaaksi, ole hyvä ja ota yhteyttä hiippakuntasi vaalivalmistelijaan (https://tulkaakaikki.net/hiippakunnalliset-vaalivalmistelijat/). Kesä on hyvää aika verkostoitua vaaleja varten. Otetaan vaalit puheeksi, kun tavataan tuttuja.

Liikkeessämme on pohdittu, menemmekö vaaleihin vanhalla perusohjelmallamme vai pyrimmekö laatimaan päivitetyn, yksilöidymmän ohjelman vaaleihin. Kysymme asiasta neuvoa tämän kirjeen saajilta. Vastaamalla vaalikyselyymme (https://forms.gle/9qETTjkiKbUpzeut7) 15.8. mennessä vaikutat mahdolliseen vaaliohjelmaamme. Ohjelma-asiaa työstetään lauantaina, 31.8. klo 13-16 pidettävässä vaaliaiheisessa teematapaamisessa Bulevardin seurakuntasalissa, osoitteessa Bulevardi 16 B, 2. krs, 00120 Helsinki. Tervetuloa sinne!

KESÄTAPAHTUMIA

Tulkaa kaikki -ihmiset ovat perinteisesti tavanneet toisiaan herättäjäjuhlien ja muiden hengellisten kesäjuhlien lisäksi kirkollisissa pride-tapahtumissa. Tässä tietoja muutamista:

PE 28.6.

Sateenkaarimessu 20 vuotta klo 18.00 Kallion kirkossa.

LA 29.6.

  • Pride-kulkue lähtee klo 12.00 Helsingin Senaatintorilta, kirkko mukana ”Luterilaisten Pride” -joukolla.
  • Priden puistojuhla klo 13.00 Kaivopuistossa. Konttikirkko päivystää ja tarjoaa läsnäoloa, hiljentymistä ja olemista.

SU 30.6.

  • Pride-viikon messu klo 10.00 Helsingin tuomiokirkossa. Saarna Hanna Mithiku, Helsingin yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja.
  • Sateenkaariseurat klo 17.00 Helsingin Seuratuvalla (Salomonkatu 17 D, 2.krs., Kampin Autotalo). Veisataan Siionin virsiä ilman säestystä ja niiden väleissä kuullaan lyhyet puheet. Puhujina Suvi Korhonen, Matti Peiponen, Maija ja Arja Majuri sekä mahdollisesti Pekka Haavisto.

Lisätietoa Helsingin priden tapahtumista Espoon seurakuntien sivuilta (klikkaamalla tästä):

Pride-tapahtumia on myös muilla paikkakunnilla.

Rakkaat ystävät, Kristuksen kirkko on kaikille!
Iloista ja siunattua kesää Sinulle ja läheisillesi toivottaa

Tulkaa kaikki -liikkeen toimintaryhmä