Tulkaa kaikki -liikkeen kesäkirje (2/18)

Rakkaat Tulkaa kaikki -ystävät,

kesä on koittanut ja sen myötä monenlaiset kesätapahtumat. Juhannusta odotellessa muutama asia.

1. Seurakuntavaaleihin valmistautuminen

Vaalityö on käynnistynyt jo mukavan monessa seurakunnassa. Mutta ei vielä kaikissa. Mikä voisi olla sinun tapasi toimia yhdenvertaisen ja avoimen kirkon hyväksi tulevissa vaaleissa?Voisitko asettua ehdokkaaksi?

Ehdokkaaksi voi ryhtyä konfirmoitu seurakunnan jäsen, joka täyttää 18 vuotta viimeistään vaalipäivänä. Vaaleihin voi osallistua myös kysymällä ja kannustamalla muita ryhtymään ehdokkaiksi, tukemalla seurakunnan uudistusmielisten ehdokkaiden vaalityötä ja kannustamalla tavallisia seurakuntalaisia käyttämään äänioikeuttaan.

Vaikket voisikaan asettua ehdokkaaksi, varmistathan, että Sinunkin seurakuntaasi on syntymässä uudistusmielisten lista tai että ainakin yksittäisiä uudistusmielisiä on menossa ehdolle. Yhteyden seurakuntasi muihin Tulkaa kaikki -ihmisiin saat lähettämällä viestiä alueelliselle yhdyshenkilöllenne, ks. https://tulkaakaikki.net/vaalit-2018/alueelliset-yhteyshenkilot/ Tarvitsemme paljon sekä uusia että jo kokeneita ehdokkaita ja muita toimijoita vaaleihin.

Kampanjamme kärkiteemat ovat tiivistetysti seuraavat:

1.       Avioliitto kaikille (#tahdonkirkossa)
2.       Sukupuolisyrjinnälle ei
3.       Kirkon jäsenet vaikuttajiksi
4.       Jaamme omastamme
5.       Luottamusta ja sovintoa kirkkoon

Valittavat luottamushenkilöt vaikuttavat paitsi paikallisseurakunnassa myös koko kirkossa, koska he osallistuvat kirkolliskokousedustajien valintaan. Vaalitavoitteistamme tarkemmin ja vaalien käytännön asioista ks. https://tulkaakaikki.net/vaalit-2018/.

Tietoa vaaleista saa myös kirkon yhteisiltä https://www.seurakuntavaalit.fi/ -sivuilta. Vaalipäivä on 18.11. (ennakkoäänestys 6.-10.11.) . Vaalilistojen viimeinen jättöpäivä on 17.9.

2. Kesätapahtumat

Tulkaa kaikki -liike on perinteisesti läsnä Pride -tapahtumissa. Helsingin Priden ohjelmassa on kirkollisia/uskonnollisia tapahtumia, mm. to 28.6 klo 19 Alppilan kirkolla (Kotkankatu 2) Rakkauden tähden tottelemattomat: keskustelutilaisuus avioliittoon vihkimisestä ja rohkeudesta (paikalla sateenkaaripappeja), pe 29.6. vihittyjen ja siunattujen sateenkaariparien hääkuvaus Tuomiokirkon portailla klo 16, pe 29.6. Sateenkaarimessu klo 18 Kallion kirkossa. Tulkaa kaikki marssii Pridekulkueessa lauantaina 30.6. Yhteys-liikkeen tunnusten perässä. Kulkue kokoontuu Senaatintorilla klo 12-13, merkkinä mm. valkoinen risti. Marssi päättyy Kaivopuistoon. Siellä esitepöytä (Yhteys, Malkus, TK) kirkon teltan yhteydessä.

Myös muualla Suomessa järjestetään kesän aikana lukuisia Pride-tapahtumia, näistä löytyy tietoa esimerkiksi Malkus ry:n sivuilta: http://www.malkus.fi/. Ja koko Suomi on täynnä hengellisiä kesätapahtumia, joissa kukin voi edustaa omia arvojaan. Ne voi tehdä näkyväksi vaikka laittamalla TK-pinssi rintaan!

Loppukesällä valitaan Oulun hiippakuntaan uusi piispa. Tulkaa kaikki -liike on perinteiseen tapaan lähettänyt ehdokkaille tavoitteisiinsa liittyviä kysymyksiä. Ehdokkaiden vastaukset julkaistaan heinäkuun alussa liikkeemme kotisivuilla. Käypä katsomassa! Syksyllä on vuorossa Espoon piispanvaali, ja tulemme lähettämään myös Espoon ehdokkaille sarjan kysymyksiä.

3. Keväällä tapahtunutta

Toukokuun kirkolliskokouksessa hylättiin aloite avioliittokäsityksen laajentamiseksi. Äänestystulos oli kuitenkin yllättävän positiivinen, jo 46 edustajaa kannatti muutosta. Edustajamme tekivät suurtyön sekä valiokunnissa että salissa, ja yhden kirkollisen toimielimen – yleisvaliokunnan – enemmistö oli jo muutoksen puolella. Pallo avioliittoasiassa heitettiin piispainkokoukselle.

Vihkipappien myönteisen läsnäolon kampanja kirkolliskokouksessa oli onnistunut. Se vaikutti salin keskusteluun. Teologinen työskentely jatkuu, mutta niin jatkuu myös samaa sukupuolta olevien parien vihkiminen seurakunnissa. Elämä ei odota!

4. KIITOS

Tulkaa kaikki -liikkeen toimintaryhmä haluaa lämpimästi kiittää kaikkia, jotka ovat tällä kaudella antaneet aikaansa ja jaksamistaan seurakuntien luottamushenkilöinä. Nykyinen kausi on ollut monessa mielessä raskas. Säästökuurit, piispanvaalikuviot, uudistusten väliin tuskastuttava hitaus ovat ottaneet voimille. Sitäkin hienompaa, että te monet olette jaksaneet kantaa vastuuta. Jos olet jättämässä tehtävän, koetathan löytää hyvän jatkajan työllesi! Rohkaistaan yhdessä sekä vanhempia että nuorempia jäseniä ehdolle.

Ystävät, Tulkaa kaikki -liike haluaa jatkaa ponnisteluja kirkkomme hyväksi yhdessä monenlaisten kristittyjen kanssa, jotta Kristuksen kirkko todella olisi kaikille.

 

Iloista ja siunattua kesää Sinulle ja läheisillesi toivottaen

Tulkaa kaikki -liikkeen toimintaryhmä

Kristuksen kirkko on kaikille!