Tulkaa kaikki -liikkeen joulukirje 4/2013

(Joulukirje (4/2013) lähtenyt sähköpostiosoitteensa antaneille. Jos et ole saanut kirjettä ja haluat mukaan postituslistalle, ota yhteyttä.)

Rakkaat ystävät,

liikkeemme on menneenä syksynä ponnistellut yhteyksien rakentamiseksi kirkkomme sisällä. Yhteyden rakentaminen nousee ohjelmastamme, jossa sanotaan: ”Eri tavoin ajattelevien kirkollisten ryhmien välille on rakennettava luottamusta ja sovintoa.” Luottamuksen ja sovinnon rakentaminen on tien tekemistä Kristukselle.

Lokakuun lopussa kutsuimme kaikkien lähetysjärjestöjen johtajat Alppilan kirkolle lähetystapaamiseen. Mukaan saapuivat edustajat Suomen Lähetysseurasta, Pipliaseurasta, Kylväjästä, Sanansaattajista ja lisäksi kirkon lähetyssihteeri. SLEYstä, SLEFistä ja Kansanlähetyksestä ei tullut edustajaa, mutta näidenkin järjestöjen kanssa päästiin ystävällisiin keskusteluyhteyksiin. Monelle jäi tapaamisesta rohkaistunut olo. Ihmiset näkivät toisiaan ja juttelivat, kestivät erilaisiakin näkemyksiä. Luottamusta alkoi syntyä.

Toimintaryhmä haluaa antaa selvän viestin, että Tulkaa kaikki -liike etsii yhteistyömahdollisuuksia kirkkomme kaikkien lähetysjärjestöjen kanssa. Arvostamme niiden työtä ja tunnustamme, että niillä ja meillä on paljon yhteistä. Yhteinen tehtävämme on tehdä tietä Kristukselle.

Etsimme keskusteluja ja yhteistyömahdollisuuksia myös niiden lähetysjärjestöjen kanssa, joille uudistusmielisten luottamushenkilöiden on vielä vaikeaa esittää määrärahoja seurakunnissa. Tällä hetkellä monet luottamushenkilömme eivät voi tukea määrärahoja esimerkiksi sellaisille järjestöille, jotka sulkevat toiminnastaan naispuoliset papit ja parisuhteensa rekisteröineet.

Toivomme, että myös nämä lähetysjärjestöt haluaisivat edustaa koko kirkkoa, myös uudistusmielisiä, lähetyskentillä. Toivomme, että molemminpuolinen luottamus niiden kanssa voisi lisääntyä ja että voisimme hyvillä mielin palata tukemaan myös niitä seurakunnissa.

Toimintaryhmä jatkaa tapaamisia lähetysjärjestöjen edustajien kanssa, mutta toivomme, että luottamuksellisia keskusteluyhteyksiä ja kohtaamisia syntyisi myös seurakunnissa.

Rukoillaan toinen toisemme puolesta kirkossa. Kristuksen kirkko on kaikille, niin uudistusmielisille kuin konservatiiveille, niin erimielisille kuin samanmielisille. Olemme kaikki Kristuksen ja toinen toisemme rakkauden tarpeessa. Kristus kutsuu ja niin kutsumme mekin: tulkaa kaikki.

Kerro kuulumisia seurakunnista

Toimintaryhmä toivoo kuulumisia seurakunnista eri puolilta Suomea. Kerro, mitä sinun seurakuntaasi kuuluu. Minkälaisia päätöksiä seurakunnassa on viime aikoina tehty? Kohtaavatko eri tavoin ajattelevat seurakunnassasi? Kuulemme mielellämme sekä ilon aiheista että hankalammista tilanteista. Viestiäsi odottelevat toimintaryhmän koordinaattori (henrietta.gronlund@helsinki.fi) ja luottamushenkilöiden yhteyshenkilö Eve Rämö (eve.ramo@vantaanvihreat.fi).

Tuomasmessu su 26.1.

Tulkaa kaikki -liikkeellä on ilo olla mukana toteuttamassa Tuomasmessua su 26.1.2014. klo 18 Helsingissä Agricolan kirkossa. Koordinaattorimme Vesa Hirvonen toimii messussa liturgina. Messun toteutukseen tarvitaan vapaaehtoisia moniin erilaisiin tehtäviin, olet tervetullut mukaan! Ota yhteyttä Kaisa Raittilaan (kaisa.raittila@saunalahti.fi), jos olet käytettävissä Tuomasmessun tehtäviin.

Tule mukaan toimintaryhmään

Liikkeen toimintaryhmä uudistuu perinteisesti vuoden alussa. Tervetuloa mukaan kirkon uudistustyöhön alkavana vuonna! Toimintaryhmään kuuluminen tarkoittaa kokouksiin (harvemmin kuin kerran kuussa) osallistumista mahdollisimman usein sekä yhteystietojen ja kuvan näkymistä sivuillamme. Tarvitsemme uusia voimia mukaan! Jos olet kiinnostunut, ota rohkeasti yhteyttä toimintaryhmän koordinaattoriin Henrietta Grönlundiin (henrietta.gronlund@helsinki.fi).

Ystävät, yhdytään adventin ensimmäisen viikon aamurukoukseen:

Herra Jeesus Kristus. Me kiitämme sinua, että yhä tulet kirkkoosi sanassasi ja sakramenteissasi julistamaan ilosanomaa köyhille, parantamaan särjettyjä sydämiä, saarnaamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista. Suo meidän Pyhän Henkesi voimalla vastaanottaa sinut alttiilla mielellä ja riemuiten kunnioittaa sinua kuninkaanamme. Vahvista meitä rohkeasti tunnustamaan sinua ja hartaasti odottamaan tuloasi, että kaikkien uskollistesi kanssa pääsisimme iloosi. Sinä, joka Isän ja Pyhän Hengen kanssa elät ja hallitset yhdessä jumaluudessa iankaikkisesta iankaikkiseen. Aamen.

Lämpimin adventti- ja jouluterveisin

Tulkaa kaikki -liikkeen toimintaryhmä

Kristuksen kirkko on kaikille!