Tulkaa kaikki -liikkeen joulukirje 2021

Jouluinen tervehdys, Tulkaa kaikki –väki!

 

Uusi logo
Tämän kirjeen yhteydessä komeilee uusi uljas logomme. Moderni ilme perustuu jo alusta asti mukana kulkeneeseen kristilliseen symboliikkaan. Tutun kynttiläsymbolin lisäksi logosta löytyy nyt liekistä muodostuva kala. Liikkeen uudesta visuaalisesta ilmeestä vastaa graafikko Tuukka Joru. Hänen mukaansa yksinkertaistettu visuaalisuus toimii hyvin esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa ja mahdollistaa erilaisten jakotuotteiden tekemisen helposti. Näkyvä symboli on omiaan esimerkiksi tekstiileihin. Logo on ladattavissa liikkeen sivuilta (https://tulkaakaikki.net/materiaalia/). Versioita on kolme, joita voi käyttää tarpeen mukaan.


Syksyn teematapaaminen
Joukko liikkeemme jäseniä tapasi marraskuisena lauantaina (20.11.) Huopalahden kirkolla hybriditeematapaamisessa, jossa keskusteltiin muun muassa uskontojen kohtaamisesta, vastakkainasettelujen purkamisesta ja kirkon globaalisuudesta.
TT Timo-Matti Haapiainen kirkkohallituksesta kertoi, kuinka ajankohtaiseen uskontojen kohtaamiseen on meidänkin kirkossamme paneuduttu entistä voimakkaammin; äskettäin on julkaistu mielenkiintoinen kirjanenkin “Suuntaviivoja uskontojen kohtaamiseen”. https://julkaisut.evl.fi/catalog/Tutkimukset%20ja%20julkaisut/r/4237/viewmode=previewview

Pyrkimyksenä on keskustella syvästi ja tasavertaisesti vaikeistakin kysymyksistä ja asioista. Olennaista Haapiaisen mukaan on, että vaikken tunne enkä ymmärrä jotakuta enkä jaa hänen näkemyksiään, haluan istua samassa pöydässä kuin hän.
VTT Henni Alava Jyväskylän yliopistosta pohti, miten kirkossamme voitaisiin päästä vastakkainasettelun ja vihamielisyyden yli. Alavan mukaan keskustelusta tulee nyt helposti toiseuttavaa, ja käytämme vastapuolta maalitauluna tai peilinä, jonka kautta voimme peilata itseämme muita parempina. Tästä meidän kaikkien on syytä tehdä parannusta.

Ortodoksi-isä Heikki Huttunen lähestyi globaalia kirkkoa keskellämme pienten tarinoiden ja kohtaamisten kautta. Meidän kristittyjen tulee kertoa enemmän kuin yksi tarina tai kuulla enemmän kuin yksi tarina. Evankeliumikin on yksi tarina, mutta Huttunen varoitti meitä sekoittamasta sitä kansakuntamme, etnisyytemme, poliittisuutemme, historiamme tai taloudellisten intressiemme tarinaan. Kristittyinä ja ihmisinä olemme koko ihmiskunnan jäseniä.

Tilaisuuden juontaja Ilari Rantakari tiivisti lopuksi päivän puheenvuorot:
1. Kuunnellaan mitä eri uskonnot puhuvat
2. Provokatiivinen toiseuttaminen erottelee ihmisiä
3. Globaali kirkko on jo täällä
 
Kevät ja ensi vuoden seurakuntavaaleihin valmistautuminen
Ensi vuosi 2022 on taas vaalivuosi. Kevätpuolella järjestämme 1-2 vaaleihin liittyvää teematapaamista. Lauantaina 5.3. klo 13-16 tapaamme Helsingissä Paavalin kirkolla (Sammatintie 5, merkitse jo kalenteriisi). Kyseessä on livetapaaminen, jossa työstämme vaaliohjelmaa aiemman vaaliohjelmamme (https://tulkaakaikki.net/seurakunnat/seurakuntavaaliohjelma-2018/) pohjalta. Jollet pääse paikalle, lähetä ideoitasi etukäteen toimintaryhmämme koordinaattorille Mari Lammiselle (mari.lamminen(at)evl.fi).

Vaalien lähestyessä Tulkaa kaikki –liikkeen toimintaryhmä kaipaa uusia tekijöitä. Jos digitaaliset taidot ovat näpeissäsi, ilmoittaudu heti, toimintaryhmällä on suuri tarve teknologiavastaavalle. Jos taas muistioiden kirjoittaminen on sinulle helppoa ja hauskaa, rupea toimintaryhmän sihteeriksi. Myös viestintään tarvitaan apua. Ilmianna itsesi Marille.

Rakkaat ystävät,
ennen ensi vuoden kiireitä saamme rauhoittua joulun sanoman äärelle. Meillekin kuuluvat nämä enkelin sanat: ”Älkää pelätkö!  Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja.” (Luuk. 2: 10-11)
Siunattua joulun aikaa!

Tulkaa kaikki -liikkeen toimintaryhmä