Tiedote: Tulkaa kaikki -liike valtavirran äänitorvena seurakuntavaaleissa

Tiedote 16.10.2014

Tulkaa kaikki -liike valtavirran äänitorvena seurakuntavaaleissa

Kirkon uudistusta tavoitteleva Tulkaa kaikki -liike avaa valtakunnallisen vaalikampanjansa maanantaina 27.10. klo 17–18 Helsingissä Lasipalatsin kulmalla (Mannerheimintien ja Simonkadun risteyksessä). Kampanja-avauksessa puheenvuoron pitävät muiden muassa dosentti Ville Jalovaara, toimittaja Johanna Korhonen, erityisavustaja Laura Manninen ja kolumnisti Jukka Relander. Musiikkia esittää säveltäjä Petri Laaksonen.

Tulkaa kaikki -liike herättelee kirkon jäsenten hiljaista enemmistöä vaaliuurnille. Kolmatta kertaa seurakuntavaaleihin osallistuva liike haluaa lisätä avoimuutta seurakuntavaaleissa ja madaltaa kynnystä osallistua päätöksentekoon.

”Kirkon jäsenten valtavirta ihmettelee kirkossa käytävää keskustelua. Konservatiivisesti ajattelevat ovat tällä hetkellä yliedustettuina päätöksenteossa, mikä näkyy kirkon linjauksissa. Seurakuntavaaleissa kirkon jäsenillä on todellinen mahdollisuus vaikuttaa kirkon suuntaan”, kannustaa liikkeen koordinaattori Vesa Hirvonen.

Tulkaa kaikki -liikkeen tavoitteisiin sitoutuneita ehdokkaita on jo ilmoittautunut runsaat 350. Liike tukee seurakuntavaaleissa kaikkia liikkeen ohjelman allekirjoittaneita ehdokkaita ehdokaslistasta ja seurakunnasta riippumatta. Ehdokkailla on mahdollisuus esittäytyä liikkeen verkkosivuilla.

Uudistusmieliset ehdokkaat ovat ryhmittyneet 29 seurakunnassa Tulkaa kaikki -ehdokaslistoille, joilla on yhteensä 264 ehdokasta. Listoja on erityisesti pääkaupunkiseudun seurakunnissa. Uusia Tulkaa kaikki -ehdokaslistoja on koottu näissä vaaleissa Lahdessa, Tampereella ja Rovaniemellä. Muilta ehdokaslistoilta 93 ehdokasta 43 seurakunnasta on ilmoittanut tietonsa liikkeen verkkosivuille.

”Seurakuntavaaleissa äänestäjien on ollut vaikea saada tietoa ehdokkaiden ja listojen taustoista, joten haluamme jakaa tietoa tavoitteisiimme sitoutuneista ehdokkaista. On hienoa, että myös kirkko on halunnut lisätä avoimuutta seurakuntavaaleissa toteuttamalla yhteisen vaalikoneen”, iloitsee Vesa Hirvonen.

Tulkaa kaikki -liike on maaliskuussa 2006 julkistettu uudistusmielisten verkosto, joka haluaa herättää avointa keskustelua kirkon perustehtävästä, toimia naispappien syrjinnän lopettamiseksi ja vaikuttaa siihen, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat toivotetaan kirkossa ehdoitta tervetulleiksi. Liike pitää tärkeänä myös avointa päätöksentekoa ja diakonian näkyvää asemaa kirkossa.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on 27.–31.10. ja varsinainen vaalipäivä 9.11.2014.

Lisätietoja: Tulkaa kaikki -liikkeen koordinaattori Vesa Hirvonen, p. 050 3461084.

www.tulkaakaikki.net