Teologinen opintopiiri on matalan kynnyksen opiskelua!

Voisitko sinä perustaa seurakuntaasi Tulkaa kaikki -henkisen opintopiirin?

Vuonna 2017 tulee kuluneeksi 500 vuotta uskonpuhdistuksesta. Martti Lutherin tavoite oli saada Raamattu kansankielelle. Hän oli myös verraton keskustelija ja opettaja. Hänen pöytäpuheissaan tiivistyy viisaus ja huumori. Oppi-isämme esimerkkiä noudattaen teologinen keskustelu on saatava tavallisen kansan ja seurakuntalaisen ulottuville.

Kuka tahansa voi perustaa omaan seurakuntaan teologisen opintopiirin. Se kokoaa ennakkoluulottomasti keskustelemaan Raamatun äärellä. Kerran kuukaudessa kokoontuva avoin ryhmä kutsuu asiantuntijoita alustamaan teologisista aiheista. Ryhmässä pyritään luomaan kaikille avoin ilmapiiri. Siksi alustajiksi valikoituu teologian asiantuntijoita laidasta laitaan; seurakuntapappeja, tutkijoita ja emeritus piispoja. Ryhmässä on mahdollisuus oppia keskustelemaan teologisista kysymyksistä avoimesti ja monipuolisesti ja toistemme ajatuksia kunnioittaen.

Esimerkki illan kulusta: Ilta alkaa kahvitarjoilulla klo 17.30 ja illan alustus klo 18. Noin tunnin luennon jälkeen varataan runsaasti aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Vastakkain asetteluja pyritään välttämään, sen sijaan pääpaino asetetaan kysymyksille. Mitä tahansa voi kysyä, mitä on jäänyt elämän varrella kysymättä. Tavallisesti ilta täyttyy hämmentävillä kysymyksillä ja rohkeilla vastauksilla. Monet pinttyneet käsitykset ovat saaneet uuden sisällön, kun yhteinen pohdiskelu on nostattanut pölyt ilmaan.

Kannattaa kokeilla. Ota rohkeasti ideasta kiinni ja ole elämäsi teologi!

-Arja Penttinen-