Tulkaa kaikki -liikkeen syyskirje 3/2015

Syyskirje on lähetetty kaikille sähköpostiosoittensa antaneille. Jos et ole saanut kirjettä sähköpostiisi, lähetä uusi sähköpostiosoitteesi lomakkeella.

TÄSSÄ JÄSENKIRJEESSÄ:
  • liikkeen toiminta-ajatus: kaikkia kunnioittaen ja rakentavasti uudistaen
  • moninaisuusseminaari ”Kirkko siunatkoon!” Lohjalla la 3.10.
  • Tulkaa kaikki -liike 10 vuotta: juhlatapaaminen Helsingin Alppilan kirkolla la 24.10.
  • Tulkaa kaikki -liike Tuomasmessussa Helsingissä su 8.11.
  • kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaalit helmikuussa 2016
  • liikkeen strategiatyöskentely – tervetuloa osallistumaan
  • Tulkaa kaikki -blogiin kirjoittajia
  • tunnelmia kesäkuun Helsinki Pride -viikolta
  • uudistettu jäsenkirje
RAKKAAT TULKAA KAIKKI -YSTÄVÄT,

Syksy on saapunut. Saamme ihailla luonnon vihreyden muuntumista syksyn punaisen ja keltaisen eri sävyihin. Hyvin on Jumala kaiken luonut! Tänä vuonna meillä on tilaisuus ottaa syksyn lämpö ja viileys, kuulaat aamut ja vesipisarat vastaan kaukaa tulevien lähimmäistemme kanssa. Ehkäpä todellakin saamme pitää enkeleitä tai itse Kristusta vieraanamme, kun otamme kodittomia maahamme. Antakaamme saamastamme, toisille jakamamme ei ole meiltä pois!

KAIKKIA KUNNIOITTAEN JA RAKENTAVASTI UUDISTAEN

Liikkeen toimintaryhmä on todennut, kuinka tärkeää on jatkuvasti pyrkiä kaikkia osapuolia kunnioittavaan vuoropuheluun kirkossamme. Liikkeen koordinaattori Vesa Hirvonen sanoitti tätä kesäkuussa liikkeen blogissa:

Tulkaa kaikki -liikkeen nimi on velvoittava. Kutsumme kaikkia, emme vain tuttuja ja omanlaisia, meikäläisiä ja samanmielisiä vaan kaikkia. Rakennamme toiminnassaan ja päätöksenteossaan avointa kirkkoa. Rakennamme lähimmäisenrakkautta toteuttavaa syrjimätöntä kirkkoa. Rakennamme kirkkoa, jossa eri tavoin ajattelevien välillä vallitsee luottamus ja yhteys.

Ymmärrämme, ettei elämä Kristuksen kirkossakaan voi olla ristiriidatonta. Avain ristiriitojen myönteiseen ratkaisuun ei ole hyssyttely vaan avoimuus. Sanotaan selvästi mutta ystävällisesti, mitä mieltä ollaan. Ja kuunnellaan myös muita osapuolia. Avoimuuden myötä voi syntyä luottamus. Ja kun on luottamusta, moni asia näyttäytyy uudessa valossa.

Lue koko blogi: https://www.kotimaa24.fi/tulkaa-kaikki-ihan-kaikki/

MONINAISUUSSEMINAARI ”KIRKKO SIUNATKOON!” LOHJALLA

Yhteys-liike järjestää Lohjan Tulkaa kaikki -ryhmän kanssa ”Kirkko siunatkoon!” – moninaisuusseminaarin lauantaina 3.10. Lohjalla. Pääpuhujana on Härnösandin emeritapiispa Tuulikki Koivunen-Bylund. Seminaariin kutsutaan järjestöistä, kirkolliskokouksesta ja hiippakunnista vieraita, joilla on mahdollisuus vaikuttaa ajankohtaiseen avioliittokeskusteluun. Tervetuloa hankkimaan tietoa ja pohtimaan toimintaa! Seminaari pidetään Lohjan seurakuntakeskuksessa, Sibeliuksenkatu 2. Lounaan takia tarvitaan ilmoittautuminen 25.9. mennessä osoitteeseen: arja.penttinen@evl.fi tai tekstiviestillä 050 5390123.

Tapahtuman koko ohjelma on luettavissa liikkeen nettisivuilla https://tulkaakaikki.net/piispa-tuulikki-koivunen-bylund-moninaisuuseminaarissa-lohjalla-3-10-2015/

TULKAA KAIKKI -LIIKE 10 VUOTTA: JUHLATAPAAMINEN HELSINGISSÄ

Liikkeemme täyttää 10 vuotta lauantaina 24.10.2015. Kaikille avoin juhlateematapaaminen pidetään Helsingin Alppilan kirkon seurakuntasalissa (Kotkankatu 2) klo 13-16. Ohjelmassa alkuhartaus (Teemu Laajasalo), katsaus historiaan ja saavutettuihin tavoitteisiin sekä tulevaisuuteen (Vesa Hirvonen ja Henrietta Grönlund) musiikin (Petri Laaksonen) ja pienen tarjoilun kera. Kirkolliskokousedustajat Katri Korolainen ja Heikki Hiilamo kertovat kokemuksistaan, pohditaan vaaleja ja muuta tulevaa. Aikaa on myös yleis-keskustelulle. Tilaisuuden jälkeen kaikki ovat tervetulleita kirkossa pidettävään sateenkaarimessuun klo 17.

TUOMASMESSU HELSINGISSÄ

Kymmentä vuottaan juhliva Tulkaa kaikki -liike on toteuttamassa Tuomasmessua sunnuntaina 8.11. klo 18 Agricolan kirkossa Helsingissä. Mari Lamminen ja Matti Peiponen kokoavat messun, Vesa Hirvonen saarnaa ja liturgina toimii Pirjo Kantala. Liikkeen ihmisiä pyydetään erilaisiin vapaaehtoistehtäviin. Ilmoittaudu Sinäkin tehtäviin http://www.tuomasmessu.fi/tule-tekemaan-messua/ilmoittaudu-messutehtaviin/

KIRKOLLISKOKOUS- JA HIIPPAKUNTAVAALIT HELMIKUUSSA 2016

Kirkkoomme valitaan uudet kirkolliskokousedustajat ja hiippakuntavaltuutetut helmikuussa 2016. Liikkeemme toivoo, että uudistusmieliset maallikot ja papit asettuvat runsain joukoin ehdokkaiksi. Helsingin hiippakuntaan tulee Tulkaa kaikki -listat, muissa hiippakunnissa uudistusmieliset ehdokkaat asettuvat yhteisille uudistusmielisten listoille. Teemme yhteistyötä valtakunnallisen Muutoksen tuuli -verkoston kanssa. Vaalityö on alkanut, tule Sinäkin mukaan! Käy vaalisivuillamme ja ota yhteyttä alueelliseen yhdyshenkilöösi ja kysy, mitä hiippakunnassanne on tekeillä. Varmistetaan yhdessä, että saamme paljon hyviä ehdokkaita tärkeisiin vaaleihin!

LIIKKEEN STRATEGIATYÖSKENTELY

Olemme aloittaneet strategiatyöskentelyn liikkeen ohjelman pohjalta. Tavoitteena on kirkastaa, mikä liike on, miksi se on olemassa, ja mitä liike tavoittelee. Tule mukaan työskentelyyn! Ota yhteyttä facebookin yksityisviestillä Matleena Järviöön tai Laura Koskelaiseen. Työskentely tapahtuu sähköisesti, joten asuinpaikallasi ei ole merkitystä.

TULKAA KAIKKI -BLOGIIN KIRJOITTAJIA

Kotimaa 24 h:ssa toimivan blogimme tavoitteena on tehdä liikettä tunnetuksi. Kaikki liikkeen ohjelman allekirjoittaneet ovat tervetulleita kirjoittamaan, blogivastaavana toimii Liisa Kuparinen. Tervetuloa kirjoittamaan ja kommentoimaan, myös tulevat vaaliehdokkaat!

HELSINKI PRIDE -VIIKON TUNNELMIA

Helsinki Pride-viikolla 22.-27.6. oli aikaisempaa enemmän kirkollista toimintaa: perinteisten sateenkaarimessun, Yhteys-liikkeen ja Malkuksen tilaisuuksien lisäksi mm.  Snellun nuorisotapahtuma, sinkkutapaaminen ja Sateenkaariparit -hankkeen kaksi luentoa, sekä puistojuhlan yhteydessä konttikirkko ja lastenohjelmaa. Monet Tulkaa kaikki -aktiivit osallistuivat ennätyssuureen (25.000 osanottajaa) kulkueeseen ja esitteemme olivat esillä Yhteysliikkeen esittelypisteellä konttikirkon yhteydessä.

UUDISTETTU JÄSENKIRJE

Olemme uudistaneet jäsenkirjettä, joka on nyt luettavissa myös pdf-liitteenä. Tavoitteena on viestiä entistä monipuolisemmin toiminnastamme. Jäsenkirjeet viedään jatkossa myös liikkeen nettisivuille, näin haluamme vahvistaa avoimuutta ja tiedonkulkua.

Iloista ja siunattua syksyä Sinulle ja läheisillesi. Näkemisiin 10-vuotistapaamisessa ja muissa syksyn kokoontumisissa!

Rakkain terveisin

Tulkaa kaikki -liikkeen toimintaryhmä

Kirje pdf-muodossa tulostettavaksi:

TK_15 jäsenkirje_syyskuu