Pääsiäiskirje 2024

Rakkaat Tulkaa kaikki -ystävät,

Maailmalta kuuluu sotien ääniä, uutisia väkivallasta. Oma elämämmekin saattaa olla huolten uuvuttamaa. Miten ihanaa onkaan kaiken keskellä olla kristitty. Kaikki ei ole meidän ihmisten varassa. Meillä on suurempi turva!

Tämän suuremman turvan suojiin meitä kutsutaan tänäkin kärsimysaikana ja pääsiäisenä. Meitä kutsutaan seuraamaan Jeesusta hänen tiellään ristille ja sen jälkeen pääsiäisen ylösnousemukseen – ja Hänen kanssaan eteenpäin. Tulipa sitten myötä- tai vastoinkäymisiä.

Muutama sana menneistä ja tulevista tapahtumista ja asioista:


Vaalit

Helmikuussa kirkossamme pidettiin kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaalit. Uudistusmieliset lisäsivät paikkalukuaan sekä kirkolliskokouksessa että eri hiippakuntavaltuustoissa (https://tulkaakaikki.net/uudistusmieliset-listat-saivat-lisapaikkoja-kirkolliskokoukseen/). Laskujemme mukaan kirkolliskokouksen pappisjäsenistä uudistusmielisiä on nyt 2/3, ja maallikoistakin runsaat puolet. Tämä on ilonaihe.

Tulkaa kaikki -liike kiittää lämpimästi menneinä vuosina kirkolliskokouksessa ja hiippakuntavaltuustoissa kirkkoamme palvelleita. Samalla onnittelemme nyt valituiksi tulleita. Olemme syvästi kiitollisia kaikille ehdokkaiksi suostuneille ja eri tavoin vaalityötä tehneille. Hyvä tulos on vuosia kestäneiden ponnistusten tulos. Kirkkoa ei uudisteta lyhyillä projekteilla vaan pitkäjänteisellä ison joukon ponnistelulla.
 

Keräämme palautetta vaalityön onnistumisesta

(https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeAPN_DUKnO0WJ4QilT5nV8VMDhhRe4m7yI0i__bwXqZr5B5A/viewform). Kiitos, jos vastaat kyselyyn 5.4. mennessä.

Vaaleista eteenpäin -etäteematapaaminen huhtikuussa

Lauantaina, 13. huhtikuuta alkaen klo 13 järjestämme Vaaleista eteenpäin -etäteematapaamisen linkissä https://bit.ly/TKtapaaminenhuhti2024

Ohjelma:

13.00 alkuhartaus / Anna-Kaisa Siltanen
13.10 Esittelyt / Ilari Rantakari
13.30 vaalituloksen esittely / Vesa Hirvonen
13.50-14.00 tauko + viestit / kommentit “seinälle”
14.00 Kommentit hiippakunnista (yhdyshenkilöt) + kommentit seinältä
15.00 Vaalipalaute /Katri Korolainen
15.20 Uusien kirkolliskokousedustajien puheenvuoro (Anna Lintunen et al.)
15.50 päätös

Tapaamisen jälkeen klo 16 alkaa samassa linkissä Tulkaa kaikki -liikkeen tuki ry:n vuosikokous, jonne kaikki ovat tervetulleita jäämään.

Tavataan kirkon juhlilla (kirkkopäivillä) toukokuussa

Kirkon juhlat pidetään 17.-19.5.Tampereella. Tulkaa kaikki -liikkeellä on perinteiseen tapaan esittelypöytä yhdessä Yhteys-liikkeen kanssa. Pyrimme järjestämään myös vapaamuotoisen tapaamisen. Lisätietoa myöhemmin kotisivuillamme ja facessa.

Toimintaryhmään kuulutetaan toimijoita

Tulkaa kaikki -liike toimii vapaaehtoisvoimin. Valtakunnallinen, etänä noin kuukausittain tapaava toimintaryhmä tarvitsee kipeästi lisävoimia. Jo muutamalla lisätoimijalla voisimme jopa laajentaa toimintaa.

Kaipaamme esimerkiksi etäyhteysvastaavaa, kotisivupäivittäjää ja kokousjärjestelijää. Tunnetko Sinä kutsumusta antaa pienen määrän aikaasi liikkeellemme? Jos tunnet, ota yhteyttä toimintaryhmän koordinaattoriin Mari Lammiseen mari.lamminen(at)evl.fi.

Ajankohtaista kirkosta: piispainkokouksen esitys

Kuten kaikki varmaan ovat lukeneet, piispainkokous julkisti äskettäin esitysluonnoksensa, jolla kaikille samaa sukupuolta oleville pareille taattaisiin vihkiminen omassa kotiseurakunnassa. Ratkaisu lähtisi siitä, että kirkkojärjestykseen kirjattaisiin kaksi avioliittokäsitystä: avioliitto miehen ja naisen välisenä, ja avioliitto kahden henkilön välisenä. Papeilla olisi oikeus vihkiä jommankumman käsityksen mukaan, mutta seurakunnilla olisi joka tapauksessa velvollisuus järjestää vihkijä ja tilat. Kompromissimallia on uudistusmielisten keskuudessa kiitetty siitä, että se edistäisi käytännön tasa-arvoa helpottaessaan vihkimisten toteutumista erityisesti maakunnissa. Toisaalta sitä on moitittu siitä, että mies-nainen -avioliittokäsityksen erillinen kirjaaminen kirkkojärjestykseen, jossa tähän mennessä ei ole mainittu sukupuolia, voisi ylläpitää syrjivää julistusta ja epätasa-arvoisia käytäntöjä kirkossa. Huhtikuun piispainkokous vienee esityksen kirkolliskokouksen käsittelyyn. Odotettavissa on monipuolinen keskustelu ja selvittely. On tärkeää, että ajatustenvaihtoa käydään kunnioittavassa hengessä, ja että sekä asianosaiset että kaikki kirkon rakentamisesta kiinnostuneet voivat osallistua tähän pohdintaan.

Lämpimin pääsiäistervehdyksin

 

Tulkaa kaikki -liikkeen toimintaryhmä

Kristuksen kirkko on kaikille!