Kiitos ja tuki pappisnaisille

LEHDISTÖTIEDOTE 30.11.2018

Kiitos ja tuki pappisnaisille

Tulkaa kaikki -liike esittää lämpimän kiitoksensa ja tukensa kaikille naispuolisille papeille, jotka palvelevat kirkkoamme eri tehtävissä. Osaamisenne, kokemuksenne, rakkautenne ja antaumuksenne ovat kirkollemme elintärkeitä. Kiitos tuomastanne siunauksesta!

Tulkaa kaikki -liikkeen ohjelmassa edellytämme, että ”naispuolisten pappien syrjiminen on lopetettava kaikissa seurakunnissa”. Juuri käydyissä seurakuntavaaleissa ehdokkaamme sitoutuivat vaaliohjelmaan, jonka mukaan ”sukupuolisyrjintään seurakunnissa on puututtava aktiivisesti”, ja myös ”pappisnaisten epäsuora marginalisointi on tunnistettava ja lopetettava”.

Seurakuntavaaleissa iso osa seurakuntien neuvostoista ja valtuustoista liikahti kohti entistä suurempaa avoimuutta ja syrjimättömyyttä. Luottamushenkilöt voivat tukea naispuolisten pappien työtä ja toimia syrjiviä käytäntöjä vastaanseurakunnissa ja koko kirkossa.

Kirkkomme on kokonainen ja pystyy kutsumaan ihmisiä Kristuksen luo, kun se tekee parannusta kaikenlaisesta sukupuolisyrjinnästä ja muista evankeliumin esteistä. Eletään yhteisessä kirkossa – toisiamme väistelemättä. Kristuksen kirkko on kaikille!

Tulkaa kaikki -liikkeen toimintaryhmä