Tulkaa kaikki -liike

Tulkaa kaikki -liike on yhdysside kirkon jäsenille ja ystäville, jotka ajattelevat, että voidakseen täyttää tehtävänsä kirkon on uudistuttava. Liike on avoin kaikille, jotka haluavat toimia ohjelmaan kirjattujen tavoitteiden puolesta. Tulkaa kaikki -liikkeeseen voi liittyä allekirjoittamalla ohjelman.

Tulkaa kaikki -liike toimii verkkosivujen, Facebook-sivun ja sähköpostikirjeiden avulla. Kokoonnumme noin kaksi kertaa vuodessa teematapaamisiin oppimaan uutta ja keskustelemaan.

Liikkeen toimintaa johtaa Helsingissä kokoontuva toimintaryhmä. Jos olet kiinnostunut toimintaryhmätyöskentelystä, ota yhteys toimintaryhmän koordinaattoriin. Paikallista toimintaa varten meillä on hiippakunnallisten yhdyshenkilöiden verkosto.

Tulkaa kaikki -liikkeen jäsenet ovat tavallisia seurakuntalaisia. Liikkeen jäsenet toimivat myös seurakuntaneuvostoissa, kirkkovaltuustoissa, kirkkoneuvostoissa ja hiippakuntavaltuustoissa eri puolella Suomea. Myös kirkolliskokouksessa on liikkeeseemme kuuluvia edustajia. Verkostossamme on mukana sekä eri puolueisiin kuuluvia että puoluepoliittisesti sitoutumattomia kirkollisia vaikuttajia.

Seurakuntavaalit syksyllä 2006 olivat liikkeen ensimmäinen tavoite. Seurakuntavaalien tulos ratkaisee kirkon kehityksen suunnan, koska vaalien kautta uudistusmieliset äänet pääsevät kuuluviin seurakuntien päätöksenteossa.  Uudistusten suuntaan osoittivat myös helmikuussa 2008 pidetyt kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaalit.

Vuoden 2010 seurakuntavaalit olivat suuri menestys uudistusmielisille. Vuoden 2012 kirkolliskokous- ja hiippakuntavaltuustovaaleissa uudistusmieliset vahvistivat asemiaan erityisesti Etelä-Suomessa.

Liike juhli 10-vuotistaivaltaan 24.10.2015. Paljon on saavutettu, mutta työtä riittää vielä.

 

Linkkejä:

Tulkaa kaikki 10 vuotta, Henrietta Grönlundin esitys liikkeen kymmenvuotisjuhlassa 

Miten liike sai alkunsa – Vesa Hirvosen Puhe Tulkaa kaikki -liikkeen kymmenvuotisjuhlassa 24.10.15

Sanna-Maaria Tornivaara, Heikki Hiilamo ja Johanna Korhonen Tulkaa kaikki -liikkeen teematapaamisessa.
Sanna-Maaria Tornivaara, Heikki Hiilamo ja Johanna Korhonen Tulkaa kaikki -liikkeen teematapaamisessa.