Tulkaa kaikki -ehdokaslistojen vaaliohjelma Lahdessa

Katso tästä Lahden seurakuntien Tulkaa kaikki -ehdokkaat
Seurakuntavaalit 2014

Tulkaa kaikki on kirkon uudistusmielisten jäsenten liike. Haluamme herättää keskustelua kirkon perustehtävästä, lisätä päätöksenteon avoimuutta ja luoda siltoja eri tavoin ajattelevien välille. Kristuksen kirkko on kaikille! Ajamme seuraavia asioita:

  • Eri tavoin ajattelevien kirkollisten ryhmien välille on rakennettava luottamusta ja sovintoa. Meidän kirkossamme on vireä keskustelukulttuuri.
  • Kirkon on kasvettava lähimmäisenrakkauden ja oikeudenmukaisuuden yhteisöksi. Naispuolisten pappien syrjiminen on lopetettava seurakunnissa. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ovat seurakuntien tasavertaisia jäseniä ja työntekijöitä. Eronneiden, avoliiton valinneiden ja yksin elävien elämänratkaisuja on kunnioitettava.
  • Kirkollisen keskustelun ja päätöksenteon on oltava avointa. Kirkko ottaa avoimesti vastaan seurakuntalaisten aloitteita ja toiveita. Päättäjien kytkökset on oltava julkisia.
  • Kirkon on annettava aikaa ihmisten kohtaamiseen ja nopeutettava hallintoa. Kirkon työssä ollaan aina palveluammatissa; työtä kehitetään seurakuntalaisten moninaisten tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.
  • Kirkkomme on tuttu ja turvallinen. Se kannattelee vauvasta vaariin. Kirkko ylläpitää rakkaita perinteitä pelkäämättä luoda uusia tulevaisuuden toimintatapoja.”
Katso tästä Lahden seurakuntien Tulkaa kaikki -ehdokkaat