Muu Päijät-Häme ja Etelä-Savo

Luottamustomiin vaaleissa 2014 valitut henkilöt

Huom! Lahden seurakuntien ehdokkaat ovat omalla sivullaan.

Hollola

Hollolan seurakunta

Kristiina Vanhala-Selin

Opettaja

Valokuva

Valittu

Olen 44-vuotias kolmen lapsen perheenäiti ja peruskoulun lehtori. Pidän tärkeänä sitä, että seurakunnassa hyväksytään erilaisuus ja se, että jokainen on ainutlaatuinen.
Seurakunta ottaa vauvasta lähtien perheet luoksensa,
koululaisille se mahdollistaa partiotoimintaa ja kerhoja, ja rippikoulun jälkeen nuorisotoimintaa ja erikoisnuorisotyötä. Se auttaa ja tukee, kun ihminen tarvitsee niin nuoria, työikäisiä kuin ikääntyneitäkin. Erilaisin tapahtumin saadaan kynnystä matalammaksi ja houkutellaan ihmiset osallistumaan kirkon toimintaan ja käymään keskustelua. Didakoniatyön lisäksi toisesta välittäminen ja auttamisen ilo voi tulla myös vapaaehtoistoiminnasta.
Seurakunnan toiminta ei lopu kuntarajaan, vaan se katsoo yli meren ja auttaa esim. ystävyysseurakuntaa KOSEssa sekä tukee kehitysmaiden lähetystyötä.
Tärkeänä on tiedostaa kestävä kehitys ja ihmisen vastuu luonnosta sekä reilun kaupan merkitys.

Hollola

Hollolan seurakunta

Antti Varpa

Rahoitussuunnittelija, VTM

Valittu

Mikkeli

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta

Urpo Karjalainen

Körttipappi, tietokirjailija

  • Enemmän tulee suojella ihmisiä kuin kiinteistöjä.

Valokuva

Valittu

Olen syntyisin Vaalasta, Oulujärven rannalta, aiemman maalaisliittolais-skdälläläisen Suomen kasvatti. Siis sen Suomen, jota ei enää ole. Olen ollut Herättäjä-Yhdistys ry:n töissä pitkään, vuodesta 1985, Mikkelissä vuodesta 1988. Kaksospoikamme täyttivät hiljan 18 vuotta. Olen tekokörtin yhdenlainen prototyyppi: olen yrittänyt harjoitella tällaisen uskonnon harjoittamista lukiovuosistani 1970-luvun lopulta alkaen.

En oikein jaksa sietää lopullisia totuuksia. Maailma on avoin. Tulevaisuus on avoin. Ajattelen, että kun luomistyön kuudentena päivänä ihminen tuli valmiiksi, tähän ei enää sanottu, “se oli hyvä”. Mielestäni kyse on siitä, ettei ihminen tullut valmiiksi, vaikka itsekin edellisessä lauseessa niin kirjoitin. Pikemminkin ihmisestä tuli syntyessään Jumalan kuva, jonka tulevaisuus ja kehitysmahdollisuudet ovat edessä. Ei ole vielä käynyt ilmi, mitä tai keitä meistä tulee, siksi ihmiselle ei tule lyödä leimoja. Hengellisessä ja kirkollisessa standardissa niin kuitenkin tapahtuu, koska emme ole vielä oppineet ihmisten tavoille. Sitä tässä opettelemme ja toivomme, että voisimme oppia. Siionin virren runon myötä: “Opeta tällaisena luoksesi tulemaan.” SV 30.

Nastola

Nastolan seurakunta

Eila Lampio

Kustannuslaskija, Eläkeläinen

Valittu