Lahden seurakunnat

Tulkaa kaikki -ehdokaslistalta vaaleissa 2014 valitut luottamushenkilöt

Lue tästä Lahden seurakuntien Tulkaa kaikki -ehdokaslistojen vaaliohjelma
Seurakuntavaalit 2014

Keski-Lahden seurakunta

Elli Latva-Hakuni

fil. yo., opiskelija

Ikä:25

  • Haluan tehdä kirkosta ajassa kiinni olevan, yhteistyökykyisemmän ja erilaisuutta paremmin ymmätävän!

Valokuva

Valittu kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon

Olen 25v-vuotias lahtelainen. Muutin Lahteen reipas kaksi vuotta sitten aloittaessani opiskelut Helsingin yliopiston Lahden sivutoimipisteessä, pääaineena ympäristöekologia. Olen kotosisin Pohjanmaalta, Isostakyröstä.

Vanhempani ovat tehneet elämäntyönsä luterilaisen kirkon palveluksessa. Lapsuudessani olimme lähetystyössä Afrikassa. Perheeni uskossa on aina ollut vahvana ajatus siitä, ettei meidän ihmisten tarvitse tuomita toisia. Olen oppinut vanhemmiltani, ettei toisten uskoa, rakkautta, voimavaroja tai vaikeuksia tule kyseenalaistaa ja kaikkia tulee kohdella samanarvoisena. Sanojen sijaan perheessäni on pikemminkin eletty kristillisyyttä.

Perheeni on körttejä ja herätysliikkeistä körttiläsyyden olen tuntenut omakseni. Körttiläisyydessä on vanhvana ajatus, että vain yksin armosta voi pelastua. Körtit painottavat lisäksi yhteiskunnallista vastuunkantoa mm. tasa-arvon taistelemisen puolesta.

Minun yhteiskunnallinen vastuunkantoni on ollut vaikuttaminen eri kansalaisjärjestöissä. Tällä hetkellä olen Lahden Vihreiden Nuorten puheenjohtaja, Lahden Setan varapuheenjohtaja ja ympäristöekologien ainejärjestön Naturan opintovastaava. Töitä olen tehnyt vanhainkodissa, päiväkodissa ja yhden kesän Sveitsissä luomumaatilalla. Vapaa-ajallani käyn jumpaamassa, nautin ystävieni seurasta ja parannan maailmaa!

Salpausselän seurakunta

Antero Helanterä

lääket.lis., eläkeläinen

Ikä:69

Valokuva

Valittu kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon

Täytän kohta 69 v. Naimisissa, kolme lasta, neljä lastenlasta.
V:sta 2009 eläkkeellä Päijät-Hämeen keskussairaalan munuaistautien ylilääkärin virasta. Päättymässä 2. kausi yht. kirkkovaltuustossa, 1. kausi srk-neuvostossa, sen varapuheenjohtajana, 4. kausi sairaalsielunhoidon johtokunnassa.

Salpausselän seurakunta

Jonna Rothberg-Mikkonen

tuotesuunnittelija

Ikä:43

Valokuva

Valittu kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon

Hauska tutustua - olen 43-vuotias perheenäiti Lahden Pirttiharjusta. Työskentelen liikunnan parissa Vierumäellä tuotesuunnittelijana. Lisäksi ohjaan lasten- ja aikuisten liikuntaryhmiä. Arjen touhut lasten ja perheen kanssa sekä harrastukset: kuntoliikunta ja kuorulaulu tuottavat iloa ja auttavat jaksamaan. Optimistinen, hymyilevä ja auttavainen - tulevaisuus on meillä kaikilla!