Pitäjänmäen seurakunta

Seurakuntavaaleissa 2014 Tulkaa kaikki -ehdokaslistalta valitut luottamushenkilöt

Raisa Jarkkola

pastori, opiskelijasihteeri

Ikä:32

Valokuva

Valittu kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon

Olen kolmekymppinen, maalta opiskelujen perässä Helsinkiin muuttanut pajamäkeläinen. Rakastan tämän hetkistä asuinaluettani sen suomien ulkoilumahdollisuuksien ja kylämäisyyden vuoksi. Vapaa-ajallani kuntoilen, teen käsitöitä, käyn laulutunneilla ja tapaan ystäviä. Pidän ihmisten kohtaamisesta niin vapaa- kuin työajalla. Jokaisella meillä on oma tarina kerrottavanaan.

Toimin Herättäjä-Yhdistyksessä ja työalanani on opiskelijat ja nuoret aikuiset sekä opiskelijoille tarkoitettujen Körttikotien isännöinti. Työalueeni on koko Suomi, reissuja siis riittää! Toivoisin, että seurakunta voisi olla paikka, jonne jokainen kokisi olevansa tervetullut. Kirkon tehtävä on olla tukena ja kanssakulkijana niin iloissa kuin suruissakin. Sen kuuluu evankeliumin julistamisen lisäksi olla esimerkkinä epäoikeudenmukaisuuksien paljastamisessa ja poistamisessa sekä puolustaa heikoimpia.

Sini Koivaara

FM, kamarikuorolainen

Ikä:39

Valokuva

Valittu seurakuntaneuvostoon

Anna Laine

FM, konsultti

Ikä:47

  • Avoimuus vapauttaa lähimmäisenrakkauteen

Valokuva

Valittu kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon

Olen pitskulainen perheenäiti ja työskentelen it-alalla. Nuoruuteni vietin partiossa ja seurakuntanuorissa. Haluan seurakunnan olevan mukana paikallista yhteisöllisyyttä vahvistamassa. Paikalliset verkostot yhdessä antavat tukea lapsiperheiden arjen kiireisiin, jakavat kuormaa ja kasvatusvastuuta, jotta pienten lasten ja nuorisonkin olisi turvallista kasvaa isoksi. Lähimmäisen auttamisen kanavia pitäisi tarjota seurakuntalaisille helposti löydettäviksi, sillä monella voisi olla halua lähteä vaikkapa yksinäisen ikäihmisen seuraksi tai tukea vähävaraisen lapsiperheen selviytymistä. Vapaaehtoistoiminta ei saisi olla liian vaikeaa suorittamista. Lähimmäisenrakkaudestahan siinä on kyse.

Lähimmäisiä ovat kaikki ihmiset, ja kaikkia tulee kohdella tasa-arvoisen kunnioittavasti niin seurakuntalaisina, työntekijöinä kuin kadulla vastaantulijoina. Ei ole oikein asettaa ehtoja, kuka kelpaa ja kuka ei, tai vaatia joitakuita salailemaan ja piilottelemaan todellista itseään, jotta tulisi hyväksytyksi. Elämän kirjon kauneus on kaikissa sateenkaaren väreissä.

Anna Maunula

opettaja

Ikä:40

Valokuva

Valittu seurakuntaneuvostoon

Anna-Kaisa Tenhunen

pappi

Ikä:36

  • Armo kuuluu kaikille

Valokuva

Valittu seurakuntaneuvostoon

Olen 36-vuotias nainen, kotoisin Pohjois- Pohjanmaalta, Haapajärveltä. Helsingissä olen asunut vuodesta 1998 lähtien, Pitäjänmäessä vuodesta 2003. Perheeseeni kuuluu puoliso ja kaksi lasta. Olen pappi, töissä Nurmijärven seurakunnassa kappalaisena, vastuualueena koulutyö. Lisäksi opiskelen seksuaalineuvojaksi. Harrastan kestävyysjuoksua, kesäisin uimastadionilla vesijuoksua ja uintia sekä teatterissakäyntiä.

Pitäjänmäen alueen asiat kiinnostavat, ja haluan olla omalta osaltani vaikuttamassa alueen viihtyvyyteen ja rakentamassa yhteisöllistä lähiötä. Seurakunta on siellä, missä ihmiset ovat. Alue on kasvanut, uusia asuinalueita on syntynyt ja syntymässä koko ajan. Lapsiperheiden ja koululaisten asiat ovat tärkeitä minulle, samoin muualta tulleet ja tukiverkkoa vailla olevat perheet tarvitsevat seurakunnan apua ja tukea. Arjen kristillisyys, toinen toisesta välittäminen ja tasa-arvo ovat tärkeitä arvoja. Hengellinen taustani on herännäisyys, eli körttiläisyys; ihmisen pienuus, tasa-arvo, vastuu toisesta ja luomakunnasta sekä Jumalan armollisuus ovat juurtuneet minuun pienestä pitäen.