Helsingin seurakunnat

Herttoniemi, Lauttasaari, Meilahti, Paavali, Roihuvuori, Vartiolkylä, Vuosaari

Seurakuntavaaleissa valituiksi tulleet Tulkaa kaikki -ohjelman allekirjoittaneet luottamushenkilöt

Herttoniemen seurakunta

Anja Malm

Toiminnanjohtaja

Ikä:56

 • Minun kirkollani on laaja sydän ja avoin syli.

Valokuva

Valittu seurakuntaneuvostoon

Toivekirkkoni on lämmin, läheinen ja avoin ottamaan vastaan ihmiset sellaisina kuin he ovat. Kirkko on monille vähän kaukainen ja laitosmainen. Kirkko hoitaa hienosti elämän suuret tapahtumat kuten kasteen ja vihkimisen, mutta arkena sen kynnys on turhan korkea.

Toivon, että kuka tahansa voisi luontevasti astua sisään kirkkoon ja sen toimintaan. Erityisesti toivon, että kirkko olisi avoin Suomeen muualta muuttaneille ja loisi ymmärrystä ihmisten välille erilaisista taustoista riippumatta.

Lauttasaaren seurakunta

Petri Merenlahti

TT, pastori, johtava asiantuntija

Ikä:48

 • Seurakunta kaikille!

Valokuva

Valittu kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon

Olen helsinkiläinen pappi ja teologian tohtori. Lauttasaaressa olen asunut kaksivuotiaasta.
Työskentelen Helsingin yliopistossa tutkijana ja Kirkon Ulkomaanavussa johtavana asiantuntijana. Olen Ihmisoikeusvaltuuskunnan jäsen ja toiminut muun muassa Suomen Amnestyn puheenjohtajana sekä Amnestyn kansainvälisessä johtokunnassa. Ihannekirkkoni on ihmisläheinen ja hyvä kuuntelemaan.

Lauttasaaren seurakunta

Sanna Lehtinen

TT, oikeustieteen yo

Ikä:37

 • Hyvä arki tehdään lähellä!

Valokuva

Valittu kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon

Olen 12-vuotiaan pojan äiti ja 15 ja 3-vuotiaiden lasten kummitäti. Harrastan lukemista ja musiikkia.
Kirkon tulee olla mukana ihmisten arjessa. Kristillinen yhteisöllisyys ja hyvä elämä näkyy sanojen lisäksi myös teoissa. Kirkon tulee edistää suvaitsevaisuutta ja altruismia yhteiskunnassamme. Kirkossa on tilaa kaikille vauvasta vaariin! Olen saanut olla Lauttasaaren seurakuntaneuvoston ja Helsingin yhteisen kirkkovaltuuston jäsen viimeiset vuodet. Työ on ollut antoisaa ja olen valmis jatkamaan.

Munkkiniemen seurakunta

Sini Suomalainen

VTM, projektityöntekijä

Ikä:35

 • Tapakristityt heikompien puolella - lähellä ja kaukana

Valokuva

Valittu kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon

Olen 35-vuotias, aikuisikäni Helsingissä asunut entinen joensuulainen, mutta toivon vielä kasvavani maailmankansalaiseksi. Minulla on puoliso ja kaksi päiväkoti-ikäistä lasta. Työskentelen Aalto-yliopistossa ja toivottavasti pian yrittäjänä.

Suhteessa kirkkoon olen iloinen tapakristitty. Minulle tuttu kirkkomme on tarjonnut hyvän paikan pohtia vapaasti elämän kysymyksiä, antanut turvaa elämänmuutoksissa ja saattanut yhteen ystävien kanssa.

Perusteiltaan kristinusko on mielestäni ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa edistävä liike. Kirkon kohtalonkysymys on sen kyky tukea heikkoja Suomessa ja maailmalla. Kirkon rakenteiden pitää tarjota jokaiselle jäsenelle mahdollisuus olla haluamallaan tavalla mukana tässä auttamistyössä.

Paavalin seurakunta

Maria Ohisalo

Puheenjohtaja, Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto & tutkija, jatko-opiskelija (VTM)

Ikä:29

 • Yhdenvertainen ja ympäristöä kunnioittava kirkko

Valokuva

Valittu kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon

Haluan olla luomassa kirkkoa ja seurakuntaa, joka on yhdenvertainen, seurakuntaa, joka ei syrji ja joka on kaikille helposti lähestyttävä. Kirkon pitää myös kunnioittaa ympäristöä, tehdä osansa ilmastonmuutoksen torjunnassa ja poistaa toiminnallaan köyhyyttä ja eriarvoistumista. Kirkon ei kuitenkaan pidä tyytyä rooliinsa laastarina julkisen vastuun haavoille. Paavalin seurakunnan ja kirkon laajemmin pitääkin olla ihmisille sekä kohtaamisen ja hiljentymisen paikka, että myös ääni laajemman yhteiskunnan muutoksessa kohti kestävämpää ja yhdenvertaisempaa eloa.

https://www.facebook.com/OhisaloMaria

Paavalin seurakunta

Matteus Pentti

Opettaja, kuvittaja

Ikä:30

 • Käykää peremmälle!

Valokuva

Valittu kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon

Olen 30-vuotias opettaja, kuvittaja, partiojohtaja ja aktiivinen kuoromies. Unelmien kirkossa ei kenenkään tarvitse pelätä. Siellä erilaiset ihmiset tapaavat toisiaan ilon ja surun keskellä. Jokainen ihminen on luomistyön ihme. Haluan olla rakentamassa kirkkoa, joka ottaa jokaisen ihmisen tosissaan taustasta ja elämäntilanteesta riippumatta.

Paavalin seurakunta

Tarja Kantola

Erityisavustaja

 • Jotta kynnys olisi matala

Valokuva

Valittu kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon

Olen työssäni joka päivä tekemisissä kansainvälisen politiikan ja maailman muutoksen kanssa. Olen tehnyt pitkään töitä ulkoministerien avustajana ja ammattiyhdistysliikkeen ja puoluetoiminnan kansainvälisissä tehtävissä. Olen aktiivisesti mukana monenlaisissa kirkon luottamustehtävissä, koska haluan olla mukana oman seurakuntani toiminnassa ja muutenkin vaikuttaa kirkon sisällä. Olen allekirjoittanut Tulkaa kaikki-liikkeen ohjelman ja olen osallistunut liikkeen kokoontumisiin.

Paavalin seurakunta

Matti Linnanahde

Toimittaja

 • Kannatan ihmisten vapautta ja tasa-arvoa myös kirkossa, kun he elävät ja toimivat vahingoittamatta muita.

Valokuva

Valittu seurakuntaneuvostoon

Olen ammatiltani toimittaja. Olen ollut kahdeksan vuotta Paavalin seurakuntaneuvoston jäsen sekä kaksi vuotta Helsingin yhteisen kirkkoneuvoston varajäsen. Toimin myös kotiseurakuntamme vapaaehtoistyön ohjausryhmässä. Tuen lämpimästi Paavalin seurakunnan perustehtäviä sekä monipuolista muuta toimintaamme.

Roihuvuoren seurakunta

Wiking Vuori

Opiskelija, oik.yo

Ikä:22

 • Kirkko kuuluu kaikille!

Valokuva

Valittu kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon

Olen 22-vuotias roihuvuorelainen ehdolla jatkokaudelle seurakuntaneuvostoon ja valtuustoon. Minun kirkkoni on kaikki syliinsä sulkeva ja armollinen.

Roihuvuoren seurakunta

Lauri Kopponen

OTL

Ikä:68

 • Olennaista on aito kohtaaminen.

Valokuva

Valittu kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon

Olen kirkon uskollinen poika ja seurakunnan jäsenyys on erottamaton osa kristillistä identiteettiäni. Kukin palvelee kirkossa ja seurakunnassa omilla lahjoillaan ja omalla paikallaan. Osalleni on tullut luottamustehtäviä niin paikallisseurakunnan, seurakuntayhtymän, hiippakunnan kuin kokonaiskirkonkin tasolla. Lähimpänä sydäntäni ovat kuitenkin pysyneet oman seurakunnan palvelutehtävät messuavustajana, pienryhmien vetäjänä ja kuorolaisena. Niissä seurakunnan olemus ilmenee minulle puhtaimmillaan

Vartiokylän seurakunta

Saimi Kautonen

Opiskelija, teol.yo

Ikä:26

Valokuva

Valittu seurakuntaneuvostoon

Vuosaaren seurakunta

Ville Jalovaara

Dosentti, kaupunginvaltuutettu

Ikä:38

 • Kansankirkossa on tilaa kaikille!

Valokuva

Valittu kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon

Olen ollut neljä vuotta Vuosaaren seurakuntaneuvoston ja Helsingin yhteisen kirkkovaltuuston jäsen. Kirkon asiat ovat minulle tuttuja myös päivätyöni kautta. Olen Helsingin yliopiston teologisen tiedekunnan dosentti. Työssäni olen perehtynyt mm. Helsingin diakoniatyön historiaan. Yksinäisyys ja eriarvoisuuden lisääntyminen ovat nykyisin suurimpia kaupunkimme hyvinvointia uhkaavia tekijöitä. Niiden vähentämisessä kirkon tulee osaltaan auttaa vapaaehtois- ja diakoniatyönsä kehittämisen kautta.

Vuosaaren seurakunta

Karita Toijonen

Erityisluokanopettaja

Ikä:49

Valokuva

Valittu seurakuntaneuvostoon

Olen ollut kaksi kautta seurakuntaneuvostossa ja tämän kauden kirkkovaltuustossa sekä YKN:n vara- ja vars. jäsen.
Kirkon tulee olla avoin kaikille. Sen tulee edistää hyvän työn kriteereiden toteutumista työelämässä ja olla aktiivinen ympäristökysymyksissä. Minulle kirkko on armon, sovituksen ja keskinäisen solidaarisuuden edistäjä.
Koen tärkeänä vaikuttamisen jokaisen ihmisen osallisuuden vahvistamiseen kirkossa sekä seurakuntien hallinnon ja toimintakulttuurin kehittämiseen avoimemmaksi.

Vuosaaren seurakunta

Lea Purhonen

Toimistopäällikkö, retriitinohjaaja

Ikä:52

 • Kirkko kutsuu oikeudenmukaisuuteen ja välittämiseen.

Valokuva

Valittu seurakuntaneuvostoon

Kaipaan kirkkoon

- avoimuutta ja yhdessätekemistä

- tasavertaista keskustelua ja hyvää hallintoa, luottamushenkilöiden asiantuntemus kannattaa ottaa yhteiseen käyttöön

- viestintää nykykielellä, kirkon hyvä sanoma on sanoitettava nykypäivän ihmiselle

- kuuntelevaa kirkkoa, jäsenten tarpeet ja toiveet on otettava todesta

- lähimmäisenrakkauden todeksi elämistä

Olen Helsingin hiippakunnan edustaja Kirkkopalvelut ry:n valtuustossa vuodesta 2010. Viimeiset kaksi vuotta olen toiminut seurakuntaneuvoston varapuheenjohtajana.