Tapiolan Tulkaa kaikki -ehdokaslistan vaaliohjelma

Katso tästä Tapiolan seurakunnan Tulkaa kaikki -ehdokkaat
Seurakuntavaalit 2014

Tulkaa kaikki -liike haluaa luoda siltoja eri tavoin ajattelevien välille. Se haluaa tukea kirkon perustehtävää ja lisätä kirkollisen päätöksenteon avoimuutta. Liike toimii kirkon uudistusmielisten henkilöiden yhdyssiteenä. Listan ehdokkaita yhdistää sitoutuminen Tulkaa kaikki -liikkeen ohjelmaan. Lista on muilta osin poliittisiin puolueisiin ja hengellisiin herätysliikkeisiin sitoutumaton.

Aikaan sidotut ihmiskäsitykset, maailmankuvat ja elämänohjeet eivät ole uskon perustotuuksia, eivät myöskään kirkolliset toimintarakenteet. Kirkon on aina täytynyt arvioida ne uudelleen. Jeesus itse hylkäsi vanhoja perinnäissääntöjä, samoin uskonpuhdistaja Luther, joka poisti muun muassa pappien selibaatin. Uudelleenarvioinnit ovat tarpeen jatkuvasti.

Kirkon on toimittava niin, että ihmiset eivät halua erota kirkosta, ja on pyrittävä tavoittamaan takaisin ne, jotka ovat pettyneinä sieltä lähteneet. Haluamme, että kirkossa lisääntyy armollisuus, lähimmäisenrakkaus, oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo.

Seurakunnan on tultava lähelle kaikkia tapiolalaisia siellä missä he ovat, myös kirkkorakennuksen ulkopuolella. On oltava tilaa erilaisille hengellisille kokemuksille ja erilaisille syille kuulua kirkkoon. Seurakuntalaisia on kannustettava keskustelemaan rohkeasti siitä, mitä kirkossa tapahtuu, ja tuettava rakentavaa ja erilaisuutta arvostavaa vuorovaikutusta ja toimintaa.

Perheiden, parisuhteiden, eronneiden ja yksin elävien elämäntilanteita on kunnioitettava. Sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta jokainen on ehdoitta toivotettava tervetulleeksi sekä kirkon työntekijäksi että osallistumaan ja vaikuttamaan seurakuntien toimintaan.

Tunnemme vastuuta koko maailmasta ja lähimmäisistä lähellä ja kaukana. Meidän on suojeltava ympäristöä ja jaettava aineellista hyväämme oman maamme ja maailman köyhien kanssa.

Katso tästä Tapiolan seurakunnan Tulkaa kaikki -ehdokkaat