Kannelmäen seurakunta

Seurakuntavaaleissa 2014 Tulkaa kaikki -ehdokaslistalta valitut luottamushenkilöt

Sonja Alanko

Sairaanhoitaja

Ikä:55

  • Yhdessä olemme ihmisiä, armon alaisia

Valokuva

Valittu seurakuntaneuvostoon

Minulle yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat tärkeitä, ei vain juhlapuheissa vaan myös toimissa. Kirkon tulee elää tätä päivää, jossa ymmärretään ihmisenä olemisen moninaisuutta ja yksilön oikeutta onneen. Tasa-arvon tulee näkyä seurakunnan toimijoiden suhteissa ja kirkon toiminnassa ulospäin.
Kirkossa ei saa enää olla ihmisen antamia tuomioita. Ihmisen suhde Jumalaan on hänen asiansa,ei muiden arvioitavissa.
Kirkon toiminnan tulee olla avointa ja ympäristön huomioivaa. Työtapoja on voitava muuttaa ja kirkon ovia avata uusille tulijoille. Päätöksenteon tulee olla demokraattista ja kirkon toimitusten helposti saatavilla, tuttuina ja turvallisina ja toisaalta myös oman näköisinä.

Salla Korhonen

Lakimies, koulutuspäällikkö

Ikä:35

  • paljon armoa, paljon rakkautta

Valokuva

Valittu kirkkovaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon

Olen 35-vuotias lakimies, Talentum Lakikoulutuksen koulutuspäällikkö. Seurakunnan luottamushenkilönä olen päässyt vaikuttamaan näköalapaikalta kirkon toimintaan Helsingin seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston jäsenenä sekä Alppilan seurakunnan seurakuntaneuvoston jäsenenä vuosina 2007-2011. Olen toiminut myös Helsingin hiippakunnan hiippakuntavaltuuston varajäsenenä.

Oikeudenmukaisen yhteiskunnan tavoittelu on antanut minulle suuren sykäyksen yhteiskunnallisen vaikuttamisen tielle lähtemiseen ja jopa ammatinvalinnalleni. Olen aina halunnut pitää heikompien puolta, erityisesti niiden, jotka eivät siihen itse pysty. Toimeentulon turvaaminen kaikille, tulo- ja terveyserojen kaventaminen ja turvallisen yhteiskunnan takaaminen ovat minulle tärkeitä teemoja.

Haluan olla mukana tekemässä kirkosta entistä parempaa, tasa-arvoisempaa ja oikeudenmukaisempaa paikkaa meille jokaiselle. Haluan muuttaa kirkkoa demokraattisemmaksi, vuorovaikutteisemmaksi ja avoimemmaksi. Haluan kirkon, joka samaan aikaan muuttuu ja kestää.